22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αναμενόμενα ψηφιακό το σαλόνι της ηλεκτρικής Porsche Macan

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήδη γνωρίζουμε ότι η νέα Porsche Macan θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του νέου έτους και θα κάνει χρήση της Premium Platform Electric αρχιτεκτονικής που εξελίσσει η ίδια η Porsche σε συνεργασία με την Audi. Η νέα, ηλεκτρική Macan θα βασίζεται σε μία ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V και όπως αποκάλυψε η γερμανική εταιρία πριν από μήνες, θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 610 ίππων και 1.000 Nm ροπής οι οποίοι θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία μπαταρία 100 kWh. Όταν το φορτίο εξαντλείται δε, η προηγμένης τεχνολογίας αρχιτεκτονική επιτρέπει την αναπλήρωση του με ρυθμούς που ξεπερνούν τα 270 kW. Όλα αυτά όμως είναι απλά… νούμερα και μέχρι τώρα δεν είχαμε στη διάθεση μας κάτι περισσότερο. Λίγο οπτικοακουστικό υλικό τέλος πάντων.

Αυτό αλλάζει από σήμερα καθώς η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της καμπίνας του επερχόμενου μοντέλου, αποκαλύπτοντας ότι η νέα Macan θα γίνει το τελευταίο στην σειρά που θα υιοθετήσει τη λογική του “Driver Experience” concept ελέγχου που είδαμε για πρώτη φορά στην Taycan. Για την ακρίβεια, το ταμπλό της νέας Macan μοιράζεται πάρα πολλά κοινά στοιχεία με αυτό της νέας Panamera που είδαμε πριν από λίγες ημέρες… Φυσικά λοιπόν, μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μία κυρτή οθόνη 12.6 ιντσών η οποία φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκουμε μία full-HD οθόνη αφής 10.9 ιντσών απ’ όπου θα γίνεται το μεγαλύτερο μέρος του χειρισμού του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Τέλος, στον χώρο μπροστά από τον συνοδηγό μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά μία επιπλέον οθόνη 10.9 ιντσών την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συνεπιβάτης για κάποιες λειτουργίες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσαν την προσοχή του οδηγού.

Το piece de resistance της νέας Porsche Macan όμως είναι το προαιρετικό head-up display που σύμφωνα με την εταιρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην αγορά. Το σύστημα ενσωματώνει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας προβάλλοντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Για παράδειγμα, αν το σύστημα πλοήγησης λέει ότι η βέλτιστη διαδρομή ακολουθεί μία δεξιά στροφή σε δύο διασταυρώσεις από το σημείο που βρίσκεται τώρα το όχημα, το δεξί βέλος θα εμφανίζεται στην σωστή οδό όπως βλέπει ο οδηγός τον δρόμο ενώ όταν λειτουργεί το σύστημα adaptive cruise control, εμφανίζονται οι αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα ή/και μηνύματα και προειδοποιήσεις από τα πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας. Παράλληλα, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την δυνατότητα αναβάθμισης των λειτουργιών ή την προσθήκη νέων μέσω του Porsche App Center, είτε αυτές είναι εφαρμογές είτε παιχνίδια τα οποία μπορεί να παίζει ο συνοδηγός στην δική του οθόνη, ή ο οδηγός όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο (βλ. κατά την φόρτιση). Περιμένουμε με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες ή εικόνες!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό