19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ανακοινώνεται στις 18:00 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Υπουργικό Συμβούλιο με το νέο του σχήμα, αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου

Τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοινώνει στις 18.00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στόχος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι να διορθωθούν δυσλειτουργίες, αλλά και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες για τις επικείμενες αλλαγές, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα μετακινηθεί από το υπουργείο Υγείας στο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ στο Υγείας αναμένεται να μετακινηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε θητεύσει στο υπουργείο αυτό και κατά το παρελθόν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, θα τεθούν εκτός κυβέρνησης. Γρίφος ωστόσο παραμένει, το πρόσωπο που θα αναλάβει τα υπουργικά καθήκοντα στο Εργασίας. Αρχικά ως επικρατέστερος ακούστηκε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ωστόσο τα ευρωπαϊκά καθήκοντα που επρόκειτο να αναλάβει, καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εκλογή του στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ίσως εμποδίσουν τελικά την υπουργοποίησή του.

Τα πρόσωπα που προαλείφονται προκειμένου να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβουν το υπουργείο Εργασίας, είναι ο νυν υφυπουργός, Βασίλης Σπανάκης και ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς και υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, με το θέμα του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να παραμένει ανοικτό, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να «καρατομηθεί» ο Μάκης Βορίδης και το χαρτοφυλάκιό του να αναλάβει ο Παύλος Μαρινάκης, διατηρώντας και το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι είναι πιθανό, ο Γιάννης Οικονόμου να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, παίρνοντας τη θέση του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε αυτην την περίπτωση θα τεθεί εκτός κυβέρνησης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με το νέο του σχήμα, αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό