17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ανακοινώθηκε επίσημα το ριζικό remake του θρυλικού adventure

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα σπουδαιότερα adventure games όλων των εποχών ετοιμάζεται να ζήσει και αυτό την μόδα της ριζικής ανακαίνισης, καθώς η Cyan Worlds ανακοίνωσε επίσημα πως ετοιμάζει το ολοκληρωτικό remake του Riven! Η εταιρεία είχε προχωρήσει σε αντίστοιχο ρεκτιφιέ και για το Myst, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, επομένως, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η απόφαση της να ασχοληθεί και με το sequel.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα οι διαθέσιμες πλατφόρμες και χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του, αλλά η Cyan Worlds τόνισε ιδιαίτερα πως πρόκειται για ριζικό remake και όχι για remaster έκδοση του original.

Το Riven είναι ένα από τα πιο αξιόλογα games στην ιστορία της Cyan. Δεν θέλαμε να το προσεγγίσουμε ξανά χωρίς να δώσουμε όλη την απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα που απαιτεί ένα τέτοιο project. Η Cyan Worlds είναι ένα μικρό indie studio και γι’ αυτό χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να πάρουμε την απόφαση να καταπιαστούμε με ένα τόσο δύσκολο, κοστοβόρο και πολύπλοκο project με τον σωστό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φανατικοί φίλοι του Riven, η ομάδα Starry Expanse Project, ετοιμάζουν το δικό τους remake για το παιχνίδι ανεξάρτητα από την Cyan Worlds αν και έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία για να ξεκινήσει το project τους και μάλιστα ένας από αυτούς προσελήφθη στην Cyan.

Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε δημόσια για αυτό και μπορούμε να αναφέρουμε πως λάβαμε βοήθεια από την ομάδα Starry Expanse για να ξεκινήσουμε το ριζικό remake από την αρχή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό