23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα έκδοση του εργαλείου παραγωγικής AI με ενσωματωμένο το ChatGPT

Ειδήσεις Ελλάδα

Η OpenAI ανακοίνωσε επίσημα την τρίτη έκδοση του εργαλείου παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης DALL-E για την δημιουργία εικόνων, η οποία προσφέρει πλέον την δυνατότητα στον χρήστη να αξιοποιεί το ChatGPT για να του δημιουργεί γραπτές περιγραφές που θα μετατρέπονται σε εικόνα, ενώ περιλαμβάνει και πολλές επιπλέον επιλογές που αφορούν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το DALL-E 3 καταλαβαίνει τις περιγραφές που δίνει ο χρήστης με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και συνάφεια, καθώς το ChatGPT συντάσσει αυτόματα πιο λεπτομερείς περιγραφές – εντολές λαμβάνοντας από τον χρήστη μόλις μερικές λέξεις. Φυσικά, υποστηρίζει και την εισαγωγή αναλυτικής περιγραφής απευθείας από τον χρήστη χωρίς να παρεμβαίνει το ChatGPT.

Το DALL-E πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021 και την επόμενη χρονιά είδαμε την δεύτερη έκδοση του. Η αλήθεια είναι ότι η OpenAI δέχτηκε έντονη κριτική διότι οι δημιουργίες του AI εργαλείου ήταν πολλές φορές είτε ακατάλληλες είτε βασισμένες σε στερεότυπα, ενώ πολλοί χρήστες στράφηκαν σε άλλες λύσεις διότι δεν ήθελαν να περιμένουν στη λίστα αναμονής. Το τελευταίο διορθώθηκε, πάντως, τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και άνοιξε το DALL-E 2 για το ευρύ κοινό.

Το DALL-E 3 θα ανοίξει πρώτα για τους συνδρομητές του πακέτου ChatGPT Plus και ChatGPT Enterprise τον Οκτώβριο, θα ακολουθήσουν οι ερευνητικοί οργανισμοί και έπειτα θα ανοίξει το API για τους developers στα τέλη του φθινοπώρου. Μέχρι στιγμής, πάντως, η OpenAI δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για γενικό λανσάρισμα δωρεάν έκδοσης για όλους τους χρήστες.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, η OpenAI ισχυρίζεται πως έχει αναπτύξει σημαντικές δικλείδες για να αποτρέψει την παραγωγή ακατάλληλων εικόνων, χάριν στις συνεργασίες της με εξωτερικούς red testers που επιχειρούν να παραβιάσουν το σύστημα για να ελέγξουν την ασφάλεια του και την εκπαίδευση του μοντέλου να αγνοεί συγκεκριμένες ακατάλληλες ή βίαιες εκφράσεις. Επίσης, το DALL-E 3 δεν παράγει εικόνες που βασίζονται σε γνωστά δημόσια πρόσωπα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό