16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΛΕΠΑΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗτη ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 11:00πμπροσυγκέντρωση του σωματείου μας στις 10.00πμ στην Πλατεία Κάνιγγος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τιμάμε την 1η ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν με το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες στο Σικάγο πριν 137 χρόνια για την καθιέρωση του 8ωρο, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή το 1944.

Οι πρόσφατοι συγκλονιστικοί αγώνες που εξελίχθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας, με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, έκαναν όλους εμάς του εργαζόμενους να προβληματιστούμε ακόμα περισσότερο, να σκεφτούμε αλλιώς για τη ζωή , τις ανάγκες και το μέλλον μας! Μέσα σε λίγα λεπτά, μύθοι που έχτιζαν για χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα αστικά επιτελεία τους “εκτροχιάστηκαν” και φανερώθηκε η μοναδική αλήθεια: το καπιταλιστικό σύστημα είναι ασυμβίβαστο με τις λαϊκές ανάγκες.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Πίσω από τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, που μόνο τις τελευταίες μέρες θρηνούμε τρεις νεκρούς, στις μεταφορές, στο κλείσιμο νοσοκομείων και το υποστελεχωμένο προσωπικό στην Υγεία, στην Παιδεία, με σχολεία ετοιμόρροπα που πέφτουν σοβάδες και καυστήρες που σκάνε και σκοτώνουν μαθητές, βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, που οδηγεί σε χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και απλησίαστα ενοίκια, που απογειώνει την ακρίβεια και την ανέχεια, οδηγώντας τους να κόβουν από τις βασικές τους ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα, να ψάχνουν απελπισμένα στα διάφορα pass, τα καλάθια της κοροϊδίας ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν.

Η καπιταλιστική “ανάπτυξη” βασίζεται σε αυτόν το νόμο. Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο της παραγωγής, θα ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών, δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφύγων μέσα από πολεμικές συρράξεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τον νόμο του κέρδους έχουν θωρακίσει με αντεργατικά μέτρα και την απαραίτητη καταστολή όλες οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., μέχρι σήμερα, αυτοί που διεκδικούν την ψήφο μας για να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας, είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία. Καμία κυβέρνηση, κανένας φιλόδοξος “σωτήρας” δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.Αυτή η “ανάπτυξη” ξέρουμε καλά τί σημαίνει στον κλάδο μας που θεωρείται από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους και που τα μεγάλα μονοπώλια κάθε χρόνο ανακοινώνουν κέρδη ρεκόρ. Για εμάς τους εργαζόμενους σημαίνει de-facto 10ωρη και 12ωρη εργασία, με ατελείωτες υπερωρίες -σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτες-, εντατικοποίηση στο κόκκινο, μισθοί που δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Με τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, έχει απογειωθεί η «ευελιξία», η δουλειά όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, ακόμα και σε ημέρες επίσημων αργιών, με τις άδειες μας να ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε εργοδοσίας.

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα! Όποια ανάσα έχει πάρει σήμερα ο λαός την έχει πάρει μέσα από τον αγώνα του, μέσα από τις παρεμβάσεις και τις διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων που άνοιξαν τον δρόμο για να υπερασπιστούν κάθε σύγχρονη ανάγκη και δικαίωμα του λαού. Ανοίγουν το δρόμο για ακόμα πιο μεγάλους και ελπιδοφόρους αγώνες.

Τέτοιοι είναι οι αγώνες στον κλάδο μας για τα μικρά και τα μεγάλα, για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, μέσα από τους οποίους ορθώσαμε εμπόδια στην εργοδοτική επίθεση, αποσπάσαμε κατακτήσεις. Αλλά και σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς όπως στην COSCO, E-FOOD, ΛΑΡΚΟ, WOLT, Οικοδόμοι, Υγειονομικοί κ.ά.Τέτοιοι είναι οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους διεκδικούν και διαδηλώνουν με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Σήμερα υπάρχει διέξοδος με δυνάμωμα των αγώνων, με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να γίνουμε εμείς, οι πολλοί, αυτοί που θα αποφασίζουν για την ικανοποίηση των αναγκών και των συμφερόντων μας, για το μέλλον που έχουμε ανάγκη.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας! Οργανωμένα, ταξικά, αγωνιστικά και με ψηλά το κεφάλι τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας. Μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία της 1 Μάη.

«Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει. Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.» Ναζίμ Χικμέτ

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό