16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως είπε έχει ήδη εντοπιστεί έκταση και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητα της

Σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση, το οποίο είχε βουλιάξει από την κακοκαιρία «Daniel» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, κατα την επίσκεψή του στη Μεταμόρφωση συζήτησε με τους κατοίκους για το μέλλον του χωριού τους. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετέφερα την βούληση της κυβέρνησης, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και φαίνεται να το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να φτιάξουμε μία καινούργια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητα της».

«Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση και να δώσουμε επιτέλους μια οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμύρισε όπως γνωρίζετε για πρώτη φορά και θα βρίσκεται μονίμως στο μάτι του κυκλώνα μιας κλιματικής κρίσης, η οποία ενδεχομένως να γίνεται ολοένα και χειρότερη. Εδωσα επίσης την διαβεβαίωση στους κατοίκους του χωριού ότι ουδεμία επιθυμία ή διάθεση έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους» πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό