16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ανακατάληψη εδαφών γύρω από την Μπαχμούτ ανακοίνωσε το Κίεβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν από τα ρωσικά στρατεύματα επτά τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την –σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη– πόλη Μπαχμούτ, η οποία κατελήφθη τον Μάιο, έπειτα από πολύμηνες, εξαιρετικά αιματηρές μάχες, γνωστοποίησε η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας, Χάνια Μαλιάρ, μέσω Telegram.

«Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συνεπεία της βελτίωσης του πώς παίρνονται θέσεις και της τακτικής ευθυγράμμισης στη γραμμή του μετώπου, απελευθερώθηκαν εδάφη επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων στην κατεύθυνση της Μπαχμούτ», ανέφερε η κ. Μαλιάρ. Η ίδια σημείωσε πως μέχρι στιγμής στην αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού έχουν απελευθερωθεί εδάφη που έχουν εμβαδόν συνολικά 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σε συνέντευξή του χθες στην ρωσική κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ανεπιτυχή την ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει. «Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές… απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης» ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό