16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ανακαλείται η πρέσβειρα του Ισραήλ «για διαβουλεύσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Για διαβουλεύσεις» ανακαλείται η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ισπανία, μετά τις «σκανδαλώδεις»- όπως αναφέρει η ισραηλινή πλευρά- δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Λόγω των σκανδαλωδών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφάσισα να ανακαλέσω τη Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία» Ροντίκα Ραντιάν-Γκόρνον για «διαβουλεύσεις» στην Ιερουσαλήμ, εξήγησε με ανάρτηση στο Χ ο Έλι Κοέν.

Following the outrageous remarks by the Spanish Prime Minister, who once again repeated baseless accusations, I decided to recall our ambassador to Spain for consultations in Jerusalem. Israel is acting, and will continue to act, according to international law, and will continue…

— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) November 30, 2023

Σημειώνεται ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε καταγγείλει τις δολοφονίες «αδιακρίτως» των Παλαιστινίων στην Γάζα, με το Ισραήλ να απαντά οργισμένο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις ενισχύουν την τρομοκρατία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ράφα, σύνορα της Λωρίδα Γάζας με την Αίγυπτο, με τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ ντε Κροο, ο Σάντσεθ ζήτησε παράλληλα την διαρκή ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός «για να αντιστραφεί η καταστροφική κατάσταση που βιώνει ο λαός της Λωρίδας της Γάζας».

«Η δολοφονία αδιακρίτως αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών, είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση κατηγορώντας τους Σάντσεθ και ντε Κροο για «ψευδείς ισχυρισμούς» που «ενισχύουν την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι κάλεσε τους πρέσβεις της Ισπανίας και του Βελγίου στο Ισραήλ για να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό