16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αναγκαστική προσγείωση στη Νότια Αφρική

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο περιστατικό τρόμου στον αέρα με αεροπλάνο της Boeing σημειώθηκε προ ημερών, μεγαλώνοντας τη μακρά λίστα των προβλημάτων που εμφανίστηκαν το 2024, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς ή χειρότερες συνέπειες.

Αεροπλάνο Boeing 737 στη Νότια Αφρική έχασε τον τροχό του λίγο μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Το προσωπικό ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ παρατήρησε ότι το αεροσκάφος της FlySafair είχε υποστεί βλάβη στο σύστημα προσγείωσης κατά την απογείωσή του, το Σάββατο 21 Απριλίου.

Αφού διατάχθηκαν να επιστρέψουν, οι πιλότοι έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης, ώστε οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν τη ζημιά. Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι ένας από τους τέσσερις πίσω τροχούς είχε υποστεί βλάβη κατά την απογείωση και διέταξαν την προσγείωση του αεροσκάφους.

Το βίντεο από την προσγείωση δείχνει τον τροχό να διαλύεται καθώς το αεροπλάνο προσπαθούσε να τροχοδρομήσει στον διάδρομο προσγείωσης.

Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ένας κρότος και πετάχτηκαν τμήματα του τροχού καθώς συνετρίβη το σύστημα προσγείωσης κάνοντας το αεροσκάφος να γύρει προς την αριστερή πτέρυγα.

Κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε, οι οποίοι τελικά μετέβησαν στον προορισμό τους με άλλη πτήση.

«Ρώσικη ρουλέτα»

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αναταραχής για την εταιρεία από την κατάθεση του πληροφοριοδότη Σαμ Σάλεπουρ ενώπιον του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα. Ο μηχανικός της εταιρείας κατηγόρησε την εταιρεία ότι «παίζει ρώσικη ρουλέτα» με τις ζωές των ανθρώπων.

Η αρχή είχε γίνει τις πρώτες κιόλας ημέρες του έτους με την απώλεια ενός βύσματος πόρτας σε πτήση τον Ιανουάριο, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τους επιβάτες. Ακολούθησε τον Μάρτιο η απώλεια ενός τροχού σε πτήση της United Airlines από το Σαν Φρανσίσκο και άλλα μικρότερης κλίμακας περιστατικά.

Από την πλευρά της, η εταιρεία λέει ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με προβλήματα στη δομική ακεραιότητα των Boeing 787 είναι ψευδείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό