16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Αναγκαία η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για ανεμβολίαστους εργαζόμενους»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Προς:

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο ΧατζηδάκηΓενική Γραμματέα Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη

Κοινοποίηση:

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι ΓεωργιάδηΚεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Ιωάννη ΧατζηθεοδοσίουΟικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο ΚόλλιαΕΣΕΕ, Πρόεδρο κ. Γεώργιο ΚαρανίκαΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρο κ. Γεώργιο ΚαββαθάΕμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Πρόεδρο κ. Ιωάννη ΜπρατάκοΒιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, Πρόεδρο κ. Παύλο ΡαβάνηΕπαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Πρόεδρο κ. Ιωάννη ΧατζηθεοδοσίουΕμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Πρόεδρο κ. Σταύρο ΚαφούνηΠανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΤάσιοΣυμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Πρόεδρο κ. Γεώργιο ΡούσκαΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πρόεδρο κ. Δημήτριο ΒερβεσόΤεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Νίκο ΣτασινόΛοιπά Επιμελητήρια

ΚΑΤ’ EΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 04 Φεβρουαρίου 2022

Θέμα: «Αναγκαία η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για ανεμβολίαστους εργαζόμενους»

Κύριε Υπουργέ, κυρία Γενική,

Αφουγκραζόμενοι την αγορά, αλλά και σε συνέχεια συναντήσεων και επικοινωνιών με τους φορείς της και τους εκπροσώπους της, έχει ήδη τονιστεί η ανούσια και υπερβολική υποχρέωση υποβολής υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Σημαντικό, δε, είναι ότι έχετε ήδη λάβει και έγγραφες διαμαρτυρίες σχετικά με την υποχρέωση αλλά και τη διαδικασία, από θεσμικά όργανα της αγοράς όπως το ΒΕΑ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, Θεσπρωτίας, κ.λπ.

Επιπροσθέτως, καθ’ όσον η υποχρέωση υποβολής αφορά το διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας, δυστυχώς, δεν γίναμε λήπτες δικών σας ενεργειών για διευκρινίσεις και νέα παράταση σχετικά με την ανεπίσημη «αργία» του ιδιωτικού τομέα ενόψει της κακοκαιρίας.

Η ανούσια αυτή υποχρέωση, λοιπόν, με κίνδυνο την επιβολή υπέρογκων τιμωρητικών προστίμων στις επιχειρήσεις, συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα και είναι απορίας άξιο – ειλικρινά – τι άλλο χρειάζεται για να προβείτε στην κατάργησή της (!), όχι μόνο κατόπιν των αιτημάτων των φορέων των επιχειρήσεων και των στενών συνεργατών τους, Λογιστών-Φοροτεχνικών, αλλά και λόγω των αναγκαστικών παρατάσεων που δίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα – και μάλιστα, με μεγάλη αναδρομική ισχύ, κάτι που αποδεικνύει και την προβληματικότητα της ως άνω υποχρέωσης.

Θεωρούμε δεδομένο ότι μέλημα της Πολιτείας είναι η στήριξη αλλά και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και σε καμία περίπτωση η επιβάρυνσή τους με τιμωρητικές τακτικές.

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο ΠρόεδροςΠόλυγγερ Μιχάλης

Η ΑντιπρόεδροςΧατζηαγγελίδη Μαρία

Ο Γεν. ΓραμματέαςΒάλβης Μάρκος

Ο Ταμίας & Γ.Δ.Κετσετζής Θεοχάρης

Το ΜέλοςΜπουλούκος Χρήστος

Ο Γ.Δ.Τσορμπατζόγλου Κωνσταντίνος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό