23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αναβολή διαστημικού περιπάτου εξαιτίας διαρροής στο διαστημικό σκάφος Soyuz

Ειδήσεις Ελλάδα

Tο κέντρο ελέγχου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) στη Γη εντόπισε μια διαρροή στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που βρίσκεται σταθμευμένο στον σταθμό και αποφασίστηκε η αναβολή προγραμματισμένου διαστημικού περιπάτου που θα πραγματοποιούσαν δύο Ρώσοι κοσμοναύτες.

H NASA αναφέρει ότι το επταμελές πλήρωμα (τρεις αμερικανοί αστροναύτες, ένας ιάπωνας αστροναύτης και τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες) δεν βρισκόταν ποτέ σε κανενός είδους κίνδυνου από αυτή την διαρροή που εντοπίστηκε την ώρα που οι δύο κοσμοναύτες έβαζαν τις στολές τους για να πραγματοποιήσουν κάποιες εργασίες στη ρωσική μονάδα του σταθμού.

Οι κοσμοναύτες ενημερώθηκαν από το κέντρο ελέγχου της αποστολής που βρίσκεται στη Μόσχα να μην συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το διαστημικό περίπατο ενώ οι μηχανικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν την αιτία της διαρροής. Το Soyuz μετέφερε δύο Ρώσους κοσμοναύτες και ένα Αμερικανό αστροναύτη στο ISS τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι… παρκαρισμένο στην πλευρά του ISS που κοιτάζει μόνιμα τη Γη. Ο διαστημικός περίπατος για τις εργασίες που θα έκαναν οι δύο κοσμοναύτες ήταν προγραμματισμένος να γίνει τον Νοέμβριο αλλά είχε αναβληθεί ξανά όταν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στις στολές τους.

Είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουμε αν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Soyuz είναι σοβαρό και δημιουργεί κινδύνους για τη χρήση του. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλα διαστημικά σκάφη σταθμευμένα στον ISS ώστε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να εκκενωθεί άμεσα ο σταθμός.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό