20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αναβολή της επίσκεψης του στις ΗΠΑ που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου αποφάσισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ανώτατος αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα, αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που μεταδίδει πληροφορίες από ανώτατο αξιωματούχο, η αναβολή προέκυψε μετά από αλλαγές στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου και θα συζητηθεί η μετάθεση της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν για άλλη ημερομηνία.

Νωρίτερα, σήμερα, ο σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ο οποίος μετέβη στη Νέα Υόρκη με τον Τζο Μπάιντεν, είχε κάνει δήλωση για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως: «Δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο για την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια τοποθέτηση γύρω από το θέμα είχε κάνει και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Αναλυτές στην Τουρκία μάλιστα επισημαίνουν ότι η πρόσφατη επίσκεψη του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, στην Κωνσταντινούπολη και ο θερμός εναγκαλισμός με τον Τούρκο πρόεδρο στέλνουν λανθασμένο μήνυμα στις ΗΠΑ και ενδεχομένως θα παγώσει προς το παρόν η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό