23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αναβαθμίζεται με νέο design, Duet AI και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε Teams και Slack

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε επίσημα διάφορα νέα χαρακτηριστικά για την υπηρεσία Google Chat σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα επαγγελματικά εργαλεία των Microsoft και Slack. Η νέα έκδοση έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό βασισμένο στην αισθητική του Material 3, λειτουργία αυτόματης διόρθωσης (autocorrect) για το κείμενο και σημαντικά βελτιωμένο σύστημα αναζήτησης, αλλά αυτά που φαίνονται πιο σημαντικά είναι η ενσωμάτωση του εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης Duet AI και η υποστήριξη αποστολής/παραλαβής μηνυμάτων από ανταγωνιστικές υπηρεσίες!

Ξεκινώντας από το Duet AI, η Google το χαρακτηρίζει ως έναν βοηθό ενίσχυσης της παραγωγικότητας σε πραγματικό χρόνο, μιας και θα παρέχει στον χρήστη προσωποποιημένες προτάσεις με βάση τα μηνύματα και τα αρχεία του σε όλες τις εφαρμογές της σουίτας Google Workspace, περιλήψεις μεγάλων κειμένων, απαντήσεις σε πολύπλοκα αιτήματα του χρήστη, αλλά και ανασκόπηση των μηνυμάτων που δεν έχει δει ο χρήστης στις συνομιλίες του. Επίσης, όσοι συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις θα μπορούν να ζητήσουν από το Duet AI να μπει στην συζήτηση για να κρατά σημειώσεις και αποσπάσματα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και να του παρουσιάζει περίληψη όσων ειπώθηκαν προτού εισέλθει ο ίδιος στην τηλεδιάσκεψη (αρκεί να έχει δώσει την άδεια στο Duet AI να συμμετέχει από την αρχή).

Η άλλη πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία αναπτύσσεται σε συνεργασία με την υπηρεσία Mio. Η τελευταία παρέχει την δυνατότητα να γράφεις μηνύματα στο Google Chat και να τα στέλνει αυτόματα στον λογαριασμό που διατηρείς σε Microsoft Teams, Slack, Webex και Zoom Team Chat! Υποστηρίζει, μάλιστα, την δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων, την επεξεργασία ή/και διαγραφή μηνυμάτων, την αποστολή emoji, GIF, reactions κλπ.

Το νέο Google Chat είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση για τους συνδρομητές του Google Workspace και αναμένεται σε τελική μορφή στις αρχές του 2024.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό