20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η ανακωχή Ισραήλ-Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναβολή 24 ωρών πήρε η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς οπότε δεν θα απελευθερωθεί κανένας όμηρος πριν την Παρασκευή (24/11) και δεν θα σταματήσουν οι μάχες.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ, Τσάχι Χανέγκμπι ανέφερε συγκεκριμένα ότι «οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζονται ασταμάτητα», πάντως η έναρξη της απελευθέρωσης κάποιων από αυτούς δεν θα γίνει «πριν από την Παρασκευή».

Την πεποίθηση ότι η απελευθέρωση αιχμαλώτων θα ξεκινήσει μέχρι την Παρασκευή εξέφρασε και η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του ΟΗΕ, Adrienne Watson.

Ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί σχεδιαζόμενης απελευθέρωσης των πρώτων ομήρων σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από την εφαρμογή της ανακωχής στις 10:00 κάτι που όπως φαίνεται δεν θα συμβεί.

Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων, γυναικών και παιδιών και σε αντάλλαγμα αποφυλάκιση 150 έγκλειστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης Παλαιστινίων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Χθες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μετά την 4ήμερη παύση των εχθροπραξιών.

«Θα τον συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες, να εξαλείψουμε τη Χαμάς και να εγγυηθούμε ότι την επόμενη μέρα η Γάζα δεν θα ελέγχεται από μια οντότητα που υποστηρίζει την τρομοκρατία, που εκπαιδεύει τα παιδιά της στην τρομοκρατία, που πληρώνει τρομοκράτες ή τις οικογένειές τους. Η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ. Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια τόσο στον νότο όσο και στον βορρά» είπε.

Στις επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ, η ηγεσία του οποίου ορκίστηκε να «αφανίσει» τη Χαμάς, έχουν σκοτωθεί πάνω από 14.000 Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους 5.800 και πλέον παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό