21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ανάμεσα στο τανγκό Μητσοτάκη-Τσίπρα λέμε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό την σοσιαλδημοκρατία

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη[email protected]

«Ανάμεσα σε αυτό το τανγκό Μητσοτάκη-Τσίπρα λέμε δώστε μας την πρώτη Κυριακή ισχυρή εντολή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για μία κυβέρνηση που θα έχει κορμό την σοσιαλδημοκρατία και θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει την προοπτική του τόπου.

Όσον αφορά στο ερώτημα με ποιον θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο λαός ψηφίζει και δημιουργεί συσχετισμούς». Όπως σημείωσε «και καθαρές θέσεις έχουμε και σχέδιο» και συμπλήρωσε «ο λαός μας πλήρωσε τις φθηνές διχόνοιες και τις επιφανειακές προσεγγίσεις».

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις κάλπες του κόμματος στις 8 Μαΐου, λέγοντας πως «θα αποφασίσουμε για το σύμβολο και το όνομα μας».  Όσον αφορά στο θέμα των εκλογών σημείωσε «τι σημαίνει ζήτω εκλογές;» και  τόνισε  πως προφανέστατα θέλει εκλογές αλλά αυτό είναι κάτι που αποφασίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Για να κάνει λόγο για «ψευτοδιλήμματα» και να τονίσει πως τον ελληνικό λαό αυτό που τον ενδιαφέρει είναι  αν ένας πολιτικός αρχηγός έχει προτάσεις για θέματα όπως η οικονομία, η ενέργεια, η υγεία κ.α.

Σε υψηλούς τόνους κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως τα 43 δισεκατομμύρια τον καιρό της πανδημίας « δεν έπιασαν τόπο». Όπως υπογράμμισε τα  χρήματα δόθηκαν «ανεξέλεγκτα χωρις κριτήρια» και σημείωσε πως τώρα είναι που χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα. Ωστόσο άσκησε κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως και 60 δισεκατομμύρια να έδινε η κυβέρνηση θα έλεγε «δώσε παραπάνω». Και προσέθεσε «εγώ λέω πως πρέπει να δίνουμε αυτά που πρέπει σε αυτούς που πρέπει για να πιάνουν τόπο». 

Όπως είπε οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι δημοσιονομικά και στρατηγικά  λογικές και σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα έσοδα που είναι μη προϋπολογισμένα  και παίρνει το κράτος να επιστραφούν στους πολίτες. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν σωστά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτιάξουμε μια ανθεκτική οικονομία με καλές θέσεις δουλειάς.

Για την εισβολή της Ρωσίας σημείωσε πως είμαστε  με την πλευρά του Ουκρανικού λαού και έχουμε ξεκάθαρη θέση. «Αυτό που ζει η Ουκρανία είναι ένας Αττίλας» σημείωσε και προσέθεσε  «επειδή ο λαός μας τότε ένιωσε μοναξιά. Ένας λαός που ζει μια ανάλογη περιπετεια δεν πρέπει να νιώσει μοναξιά». Σημείωσε δε πως «όταν  όταν ζητάμε αλληλεγγύη για τον αναθεωρητή Ερντογάν πρέπει να δίνουμε αλληλεγγύη για τον αναθεωρητή Πούτιν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό