19.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ανάλυση: Οι προηγούμενοι πέντε που δεν τους καταλάβαινες από το… νούμερο

Ειδήσεις Ελλάδα

Κούτουλας: Η φανέλα με το νούμερο… «9»

Μια από τις πιο… άκυρες επιλογές αριθμού φανέλας στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν εκείνη του Γιώργου Κούτουλα το καλοκαίρι του 1997 (εποχή Ντου-Ντου). Πρόκειται για την πρώτη σεζόν κατά την οποία η ΕΠΑΕ (τότε) είχε καταστήσει ως υποχρεωτική την αναγραφή του ονόματος των ποδοσφαιριστών στο πίσω μέρος της φανέλας, της οποίας η αρίθμηση ήταν τότε από το 1 μέχρι το 11. Με τη δημοσιοποίηση των αριθμών από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνο το καλοκαίρι αρκετοί ήταν εκείνοι που έπεσαν ξεροί όταν είδαν ότι ο Γιώργος Κούτουλας πήρε τη σεντερφορίσια φανέλα με το νούμερο «9», ενώ ο σχετικός και… αναπόφευκτος χαβαλές έγινε και στα αποδυτήρια των Θρακομακεδόνων.

Η… δεξιομπακική επιλογή του Δέλλα το 2000

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν το πήγε όσο… στο τέρμα το είχε πάει μερικά χρόνια πριν όπως ο Κούτουλας, όμως έκανε και εκείνος μια επιλογή η οποία δεν είναι και τόσο συνηθισμένη για κεντρικό αμυντικό. Το καλοκαίρι της σεζόν 2000-01 ο «Τράι» είχε επιλέξει τη φανέλα με το νούμερο «2» στην πλάτη, στην τελευταία σεζόν του πρώτου του περάσματος από την ΑΕΚ. Το νούμερο «2» με βάση την κλασική ποδοσφαιρική αρίθμηση ταιριάζει σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο ο Δέλλας την επέλεξε αφού τα παραδοσιακά… στοπερίσια νούμερα τα είχαν προλάβει άλλοι. 

Το χούι του Καφέ

Το χούι του Παντελή Καφέ να επιλέγει πάντα τη φανέλα με το νούμερο «1» ήταν γνωστό από τις προηγούμενες ομάδες του πριν ακόμα έρθει στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως θα είχε ενδιαφέρον μια πιθανή συνύπαρξή του με τον πάντα παραδοσιακό Ηλία Ατματσίδη στην ΑΕΚ, κάτι που φυσικά -για καλή τύχη του Καφέ- δεν συνέβη ποτέ. Η παρουσία του Παντελή Καφέ στην «Ένωση» αποτέλεσε τη μοναδική φορά στην ιστορία της ΑΕΚ που φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο «1» οποιοσδήποτε άλλος παίκτης πλην του τερματοφύλακα της ομάδας. 

Όταν ο Μίλεν έγινε… Κούτουλας

Τη σεζόν 2004-05, στην τελευταία του σεζόν στην ομάδα, ο Μίλεν Πέτκοφ ξαφνικά έγινε και αυτός… Κούτουλας επιλέγοντας τη φανέλα με το νούμερο «9». Ο Βούλγαρος είχε μείνει συνολικά στην ΑΕΚ 5,5 σεζόν φορώντας το νούμερο «28» στην πλάτη σε όλο το προηγούμενο διάστημα. Το καλοκαίρι του 2004 όμως αποφάσισε να κάνει μια πιο… «εκκεντρική» επιλογή έτσι για την αλλαγή, ενώ αστειευόμενος με τους συμπαίκτες του τότε τους έλεγε (χαριτολογώντας εννοείται) ότι θα πάθουν πλάκα με την αποτελεσματικότητά του γιατί θα έπαιρνε… δύναμη από τη φανέλα με το «9». 

Το «5» του Ολιβέιρα λόγω ανωτέρας βίας

Η τελευταία χρονικά… άκυρη επιλογή αριθμού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ οφειλόταν περισσότερο σε λόγους ανωτέρας βίας παρά σε εικαστική παρέμβαση και προσωπική επιλογή. Όταν ήρθε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2019 ο Νέλσον Ολιβέιρα είχαν δηλωθεί τα νούμερα στην UEFA και δεν υπήρχε δυνατότητα να πάρει ο Πορτογάλος τα δύο νούμερα που ήθελε (το «9» και το «18»). Για αυτό δηλώθηκε με τη φανέλα με το νούμερο «5» στους ευρωπαϊκούς αγώνες (που δεν ήταν και πολλοί αφού η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Τραμπζονσπόρ τον Αύγουστο) φορώντας κανονικά το «18» στους αγώνες πρωταθλήματος. 

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό