20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ανάλυση ΑΕΚ: Το στατιστικό που αν βελτιωθεί μπορεί να φέρει μόνο του το πρωτάθλημα (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συζήτηση για το κατά πόσο αποτελεσματική είναι η φετινή ΑΕΚ είναι ένα θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον εντός και εκτός των τειχών σε όλο τον πρώτο γύρο, με αποκορύφωμα τις ευκαιρίες που χάθηκαν σε Τρίπολη και Καραϊσκάκη πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ του Κατάρ. 

 

Εκτελεί από τις καλύτερες θέσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό

 

Η «Ένωση» μπορεί να διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με διαφορά μόλις ενός γκολ από τον πρώτο Παναθηναϊκό, ωστόσο οι 23 φορές που βρήκαν δίχτυα οι παίκτες της στις πρώτες 13 αγωνιστικές, είναι ένα νούμερο που μάλλον αδικεί τη συνολική εικόνα της ομάδας, παρά την κολακεύει. Αυτό γιατί οι φορές που η ΑΕΚ έχει καταφέρει τελικά να σκοράρει είναι λίγες σε σχέση με τον βαθμό που η ομάδα δημιουργεί. 

 

Πρώτη σε xGoals αλλά θέλει 8.8 τελικές προσπάθειες για να σκοράρει

 

Η ΑΕΚ είναι πρώτη σε xGoals στο πρωτάθλημα, πρώτη σε τελικές προσπάθειες, πρώτη σε συνολικές ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή και πρώτη σε πάσες-κλειδιά που βγάζουν δικούς της παίκτες σε καλές θέσεις εκτέλεσης. Την ίδια ώρα όμως, δεν είναι ούτε στην πρώτη πεντάδα των πιο αποτελεσματικών ομάδων, στην κατηγορία γκολ ανά τελικές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός θέλει 6.3 τελικές προσπάθειες για να σκοράρει ενώ η ΑΕΚ θέλει 8.8. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και εξηγεί αρκετά πράγματα ως προς τη θέση της «Ένωσης» στη βαθμολογία σε σχέση με την εικόνα της, που τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι είναι αισθητά πιο πάνω από τον ανταγωνισμό. 

 

Ικανοποιητική η μέχρι τώρα συνεισφορά του Γκαρσία στο σκοράρισμα

 

Τα νούμερα του νέου… σέντερ φορ Γκαρσία σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα είναι αρκετά καλά. Τα 7 γκολ στον πρώτο γύρο δεν είναι κακός απολογισμός, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αραούχο είχε σκοράρει σε όλη την προηγούμενη σεζόν συνολικά 13. Το θέμα είναι ότι οι 8 -μέχρι τώρα- σκόρερ θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι, με δεδομένο τον τρόπο που παίζει η ομάδα ο οποίος βγάζει τακτικά διάφορους παίκτες σε θέσεις βολής. 

 

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό