22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ανάλυση ΑΕΚ: Καλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, φτωχή η αποτελεσματικότητά της αναλογικά με τις ευκαιριες της

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ είχε συνολικά 19 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 7 κατέληξαν στην αντίπαλη εστία. Ο δείκτης xGoals πoυ έβγαλε η «Ένωση» ήταν το πάρα πολύ υψηλό 2.98 (0.76 δίνει η εκτέλεση πέναλτι, όμως και το 2.22 xGoals που έβγαλε η ομάδα σε κανονική ροή αγώνα ήταν πολύ υψηλός δείκτης) ωστόσο το πρόβλημα ήταν ότι από όλο αυτό προέκυψε μια φτωχή αποτελεσματικότητα του μόλις ενός γκολ. 

 

Κάνει το δύσκολο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις

Στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας από τη δική του τεχνική σκοπιά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πλέον βασικό, ότι δηλαδή η ομάδα είναι σε θέση να δημιουργεί. Από τη στιγμή που μια ομάδα δημιουργεί, πάει να πει πως κάνει το δύσκολο και πως κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί στον μέγιστο βαθμό από την αποτελεσματικότητα που θα πάρει μέσα από αυτό. 

Η ΑΕΚ είναι η 2η επίθεση στο πρωτάθλημα (20 γκολ) πίσω από τον Παναθηναϊκό (21 γκολ), η αποτελεσματικότητά της είναι καλή σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, θα μπορούσε να ήταν όμως πολύ μεγαλύτερη με βάση τη δική της εικόνα σε ότι αφορά τον βαθμό που η ίδια δημιουργεί. 

 

Η αποτελεσματικότητα και οι ανταγωνιστές 

Η «Ένωση» είναι πρώτη σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα σε τελικές προσπάθειες εκτελώντας προς την αντίπαλη εστία κατά μέσο όρο 16.2 φορές ανά 90 λεπτά. Την ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 144 συνολικά τελικές προσπάθειες, ο Άρης είναι τρίτος με 130, ο ΠΑΟΚ με 126 και ο Παναθηναϊκός με 118. Σε ότι αφορά τους «πράσινους» είναι αρκετά χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει: Δημιουργούν πολύ λιγότερο προϋποθέσεις απειλής σε σχέση με την ΑΕΚ, ωστόσο σκοράρουν ένα κλικ περισσότερο όντας η πιο αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος με ένα γκολ ανά 5.6 τελικές προσπάθειες. Η «Ένωση» παρότι είναι η πιο απειλητική ομάδα του πρωταθλήματος βάσει αριθμών, δεν βρίσκεται καν στην πρώτη 5άδα των πιο αποτελεσματικών ομάδων της κατηγορίας γκολ ανά τελικές προσπάθειες!

 

Σκοράρει γενικά, όχι όμως σε ανάλογο βαθμό της ακόμα καλύτερης εικόνας της

Η μέχρι στιγμής εικόνα της ΑΕΚ έχει αφήσει εντυπωσιακό δείγμα. Μιλάμε για μια ομάδα μεταμορφωμένη σε όλα, με ταυτότητα, με επιθετικό πρέσινγκ, με αρχή μέση και τέλος. Πνίγει τον αντίπαλο, μπορεί να παίξει συνδυαστικά, έχει αντοχές και ένα ξεκάθαρο σχέδιο που είναι ελκυστικό στο μάτι και ταιριάζει με την αγωνιστική κουλτούρα του συλλόγου. Η αποτελεσματικότητά της σε γκολ είναι ήδη καλή, ωστόσο πολλές φορές δεν είναι αντιπροσωπευτική της διαφοράς της από τον αντίπαλο σε κάποια παιχνίδια. 

Και δεν είναι μόνο οι τελικές που δεν έγιναν γκολ, είναι και κάποιες λανθασμένες αποφάσεις σε τελικές πάσες σε στιγμές που ο αντίπαλος μυρίζει για τα καλά τον κίνδυνο. Η ομάδα είναι καλά, αλλά με λίγη μεγαλύτερη προσοχή στην τελική σκέψη, το σχέδιό της θα αναδεικνυόταν ακόμα περισσότερο και ενδεχομένως να επιβραβευόταν καλύτερα, στο βαθμό που του αξίζει. 

 

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό