16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανάκληση Nissan Qashqai και έλεγχος Ηλεκτρονικού Συστήματος Υποβοήθησης Οδηγού Pro Pilot

Ειδήσεις Ελλάδα

Περιλαμβάνει οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 6/5/2021 έως 27/9/2022
H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η Nissan Automotive Europe SAS σε συνεργασία με την Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., αντιπρόσωπο/εισαγωγέα των Nissan στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικού ελέγχου στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβοήθησης Οδηγού Pro Pilot του μοντέλου Qashqai.
Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 6/5/2021 έως 27/9/2022, από τα οποία 104 οχήματα έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, εντοπίστηκε μια πιθανή κατάσταση αστοχίας που επηρεάζει το σύστημα Pro-Pilot ορισμένων οχημάτων Qashqai (J12). Ως εκ τούτου, το Pro-Pilot δεν δίνει προειδοποίηση και δεν ακυρώνεται αυτόματα μετά τα 30 δευτερόλεπτα όταν ο πελάτης παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι. Αυτό δεν είναι σύμφωνο με τον Κανονισμό.
Δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας επειδή το Pro Pilot συνεχίζει να λειτουργεί στα πλαίσια όλων των καθορισμένων παραμέτρων. Αυτό οφείλεται σε σφάλμα του προμηθευτή. Αναλυτικότερα, κατά την τοποθέτηση καλύμματος στο τιμόνι, ενδέχεται λόγω υπερβολικής κάμψης να προκληθούν ρωγμές στην επικάλυψη του αισθητήρα και κατά συνέπεια ο τάπητας του αισθητήρα στο τιμόνι να υποστεί ζημιά κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της χωρητικής αντίστασης του τάπητα στον αισθητήρα. Η χειροκίνητη 100% διαδικασία επιθεώρησης της λαβής στον προμηθευτή για τον έλεγχο της ευαισθησίας του τιμονιού δεν εντόπισε αυτή την κατάσταση.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Nissan, προκειμένου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος και, όπου απαιτείται, η προληπτική αντικατάσταση του τιμονιού με βελτιωμένο ανταλλακτικό.
Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το δίκτυο επίσημων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό