20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανάκληση της προσφυγής στο ΕΔΔΑ για την υπόθεση Γεωργίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ανάκληση της προσφυγής προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που είχε υποβληθεί στις 8 Ιουνίου 2023 για την υπόθεση Γεωργίου ζητεί με αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Το ΕΔΔΑ ήδη έχει εκδώσει απόφαση για το εν λόγω θέμα και δεν θα ήταν θετική για την εικόνα της Ελλάδος η μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με βάση την απόφαση του ΕΔΔΑ, η υπόθεση παραπέμπεται εκ νέου στον ‘Αρειο Πάγο (Διατακτικό υπ’αριθ. 3 της σχετικής απόφασης), σημειώνεται.

Ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου είχε βρεθεί το 2010 στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, με μία από τις κατηγορίες που τον βάρυναν να είναι η δημοσιοποίηση εθνικών δημοσιονομικών στοιχείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής.

Τον Μάρτιο του 2023, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τον είχε δικαιώσει. Ακολούθησε όμως αίτηση από την ελληνική πλευρά να επανεξεταστεί η υπόθεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό