23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αμοιβές μεικτής εφημερίας όλες τις ημέρες στους ειδικευόμενους που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (Νόμος 4790/2021, άρθρο 38 – ΦΕΚ 48/Α/31-3-2021) αναφέρεται ότι η εργασία των νοσοκομειακών γιατρών στα εμβολιαστικά ιατρεία θα αμείβεται με καθεστώς μεικτής εφημερίας μόνο στα Κέντρα Υγείας και μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Ταυτόχρονα κάποιοι διοικητές νοσοκομείων και Υ.Πε. όπως λέει, επιβάλλουν να μην υπάρχει πρόσθετη αμοιβή στους γιατρούς που στελεχώνουν τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων και επίσης να μην υπάρχει πρόσθετη αμοιβή τις καθημερινές για τους γιατρούς που στελεχώνουν τα εμβολιαστικά κέντρα των κέντρων υγείας ως τις 10 μ.μ., με την δικαιολογία του «απογευματινού τακτικού ωραρίου».

Η ΕΙΝΑΠ με επιστολή της προς τις διοικήσεις των ΥΠε απαιτεί να εκδοθεί ξεκάθαρη εγκύκλιος ώστε οι ειδικευμένοι γιατροί που εργάζονται στα εμβολιαστικά ιατρεία τόσο νοσοκομείων όσο και Κέντρων Υγείας ως αργά το βράδυ, τόσο καθημερινές όσο και σαββατοκύριακα και αργίες, να αμείβονται με καθεστώς μεικτής εφημερίας για κάθε μέρα που απασχολούνται. Αντίστοιχα οι ειδικευόμενοι να αμείβονται με καθεστώς ενεργού εφημερίας.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό