24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αμερικανικά εξαρτήματα στο κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε τον Φεβρουάριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στις αρχές Φεβρουαρίου διέθετε ορισμένα εξαρτήματα αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το ABC News.

Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι το αερόστατο δεν φαινόταν να έχει μεταδώσει κανένα από τα δεδομένα που συνέλεξε στο ταξίδι του πάνω από τη Βόρεια Αμερική, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Κατά το ABC News, ο πρώτος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάποιο από τα αμερικανικά εξαρτήματα πωλήθηκε παράνομα στην Κίνα.

Όπως τόνισε, πάντως, εγείρονται σοβαρές ανησυχίες, δεδομένου ότι ορισμένα εξαρτήματα –όπως τα τσιπ-  απαγορεύεται να πωληθούν σε συγκεκριμένες αγορές.

Νέα στοιχεία για κινεζικά μπαλόνια πάνω από την Ασία

Τη Δευτέρα, το BBC Panorama αποκάλυψε νέα στοιχεία για τα αερόστατα της Κίνας – συμπεριλαμβανομένων πτήσεων πάνω από την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας επιδεινώθηκαν τον Φεβρουάριο, όταν ένα κινεζικό αερόστατο -κατασκοπευτικό σύμφωνα με την Ουάσιγκτον- καταρρίφθηκε στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών.

Η Κίνα ισχυρίστηκε ότι το μπαλόνι που εθεάθη πάνω από τις βορειοδυτικές ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου χρησιμοποιούνταν για επιστημονικές έρευνες όπως η μετεωρολογία – και ότι επρόκειτο για ένα ακούσιο και μεμονωμένο γεγονός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό