16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αλ Ιτιχάντ: Απίστευτο, η ομάδα του Μπενζεμά δεν κατέβηκε στο γήπεδο λόγω ενός ιρανικού αγάλματος! ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αναμέτρηση της Σεπαχάν απέναντι στην Αλ Ιτιχάντ για το ασιατικό Champions League, αναβλήθηκε λόγω της ύπαρξης του αγάλματος του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η αναμέτρηση της Σεπαχάν απέναντι στην Αλ Ιτιχάντ για το ασιατικό Champions League δεν διεξήχθη ποτέ κι αιτία ήταν το… άγαλμα του Στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί. Η ομάδα του Καρίμ Μπενζεμά αρνήθηκε να αγωνιστεί, αποχώρησε και πλέον η Ασιατική Ομοσπονδία θα αποφασίσει για την τύχη του παιχνιδιού.

Για ποιο λόγο όμως αρνήθησαν οι Σαουδάραβες να παίξουν; Ο Σουλεϊμανί ήταν διοικητής της Δύναμης «Quds», η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν. Ο Ιρανός στρατηγός δολοφονήθηκε από τις ΗΠΑ το 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τότε πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, τον είχε κατηγορήσει για εκατομμύρια θανάτους.

Η αναμέτρηση αναβλήθηκε και 60.000 φίλαθλοι αποχώρησαν από το γήπεδο μετά την οριστική απόφαση των διατητών. Το… παιχνίδι είχε συνέχεια κι εκτός γηπέδου, αφού εξοργισμένοι Ιρανοί επιτέθηκαν με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας του Καρίμ Μπενζεμά.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία ήταν εδώ και χρόνια τεταμένες και το φετινό Champions League είναι το πρώτο από το 2016 στο οποίο επετράπη σε συλλόγους των δυο χωρών να παίξουν μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας.

Unbelievable: 60k in the stands waiting for Sepahan and Al Ittihad in a tremendous atmosphere, but Al Ittihad refuses to come up due to a statue of Kassem Suleimani that is placed on the sidelines. If the statue won’t be removed the Saudis won’t play. pic.twitter.com/56MBGUA0qL

— Uri Levy (@Levyninho) October 2, 2023

After the game between Sepahan and Al Ittihad was canceled due to a statue of Qassem Soleimani being present, the Saudi FA has ordered both Al Hilal and Al Ittihad to leave Iran and return to Saudi Arabia.

This means that both games would either be canceled or postponed 🚫 pic.twitter.com/ED0auSMerl

— PRZNSport (@prznsport) October 2, 2023

🚨🚨🚨

O ônibus da delegação do Ittihad foi atacado e vandalizado por torcedores iranianos enquanto partiam para o aeroporto. pic.twitter.com/EZn2dXbNMr

— Al-Ittihad Brasil 🐯 🇧🇷 (@AlIttihadBR) October 2, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό