18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αλτμάιερ: Με προσοχή η άρση του lockdown για να μην επιστρέψει σύντομα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον κώδωνα του κίνδυνου και στα 16 κρατίδια να προχωρήσουν με τεράστια προσοχή στη χαλάρωση του lockdown χτύπησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, εξηγώντας ότι ένα νέο κύμα της πανδημίας θα καταστήσει υποχρεωτική την εκ νέου επιβολή των μέτρων.

Σύμφωνα με το αποκεντρωμένο πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, τα κράτη έχουν την εξουσία να εφαρμόζουν και να ανακαλούν τα μέτρα αποστασιοποίησης στα οποία βασίζεται το Βερολίνο για να επιβραδύνει  την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αντιστέκεται στις πιέσεις για περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί περίπου 150.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Έχουν επίσης καταγραφεί 5.750 θάνατοι, πολύ λιγότεροι από τη γειτονική Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

«Καθώς πιστέυω σε αποφάσεις που βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, προτείνω σε όλους μας να προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην αναγκαστούμε να καταργήσουμε τελικά τα μέτρα χαλάρωσης», δήλωσε ο Αλτμάιερ στο γερμανικό ραδιόφωνο σήμερα.

Ο Μάρκους Σέντερ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ο οποίος έχει επιβάλει από τα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, δήλωσε ότι το κρατίδιό του θα κάνει μόνο μικρά βήματα για να χαλαρώσει το lockdown, προκειμένου να μη χαθούν οι πρώτες επιτυχίες στην καταπολέμηση της νόσου.

Ο Σέντερ ανακοίνωσε ότι το 80% του τομέα λιανικής ανοίγει ξανά. «Εάν λειτουργήσει αυτήν την εβδομάδα, μπορούμε να σκεφτούμε μια περαιτέρω χαλάρωση», πρόσθεσε.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό