18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αλλού φθινόπωρο και αλλού χειμώνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, αναμένεται μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα, με επιδείνωση κυρίως από το μεσημέρι και μετά και από τα βόρεια, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες σταδιακά και προς το βράδυ θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια και τα κεντρικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πιο έντονα στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ωστόσο γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 14 με 20 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 με 8.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά, από το απόγευμα και στα ημιορεινά ενώ από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, σε όλη τη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς, στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, σταδιακά θα σταματήσουν αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις και θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως και εκεί θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 13 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια νησιωτική χώρα, όπου θα φτάσει τους 16 με 17 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά και το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, ωστόσο βαθμιαία και προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα γύρω ορεινά και ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό