17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αλλαγή του καιρού από Δευτέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη Δευτέρα, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται πρόσκαιρα πιο αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Ωστόσο, από το μεσημέρι αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά προς το βράδυ.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι και η ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί ενώ και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι κατά τόπους αυξημένες και ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια ενώ στα υπόλιοιπα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και τοπικά θα αγγίξει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες, μερική ηλιοφάνεια και λίγες ασθενείς βροχές κατά τόπους, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό