16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αλλαγές στη home screen του iPhone θα φέρει το iOS 18 – iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ενδέχεται να υιοθετήσει ένα ακόμη χαρακτηριστικό των Android smartphones για τo iOS 18, καθώς τα δύο λειτουργικά συστήματα ανταλλάσσουν δυνατότητες εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με πηγές του MacRumors, η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone να οργανώνουν πιο ελεύθερα τα εικονίδια εφαρμογών στις αρχικές οθόνες τους. Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας “κενών χώρων, σειρών και στηλών” ανάμεσα στα εικονίδια.

H λειτουργία αυτή μοιάζει πανομοιότυπη με τον τρόπο που το Android διαχειρίζεται τις αρχικές οθόνες από την πρώτη κιόλας έκδοση του το 2008. Η πλατφόρμα της Google επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν ελεύθερα τα εικονίδια σε ένα πλέγμα και να αφήνουν κενούς χώρους κατά βούληση. Αντίθετα, το iOS προς το παρόν δεν επιτρέπει τη δημιουργία κενών περιοχών στην αρχική οθόνη, με τα κοντινότερα εικονίδια να καταλαμβάνουν αυτόματα αυτούς τους χώρους.

Οι πηγές του MacRumors αναφέρουν ότι το iOS 18 θα φέρει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης της αρχικής οθόνης. Επομένως, όσοι ελπίζουν σε πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις στην εμπειρία της αρχικής οθόνης του iOS θα πρέπει να αναμένουν αυτήν την ενημέρωση.

Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η μόνη αξιοσημείωτη προσθήκη στο iOS 18. Η εταιρεία φημολογείται ότι θα ενστερνιστεί τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη με τη νέα ενημέρωση, αν και πιστεύεται ότι η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορους συνεργάτες (συμπεριλαμβανομένης της Google) για την παροχή λειτουργιών generative ai στη σειρά iPhone 16 Pro που θα κυκλοφορήσει το προσεχές Φθινόπωρο.

2

8

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό