20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Αλλάξτε αμέσως τους κωδικούς σας!»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη μεγάλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook καθώς εκατοντάδες χιλιάδες κωδικοί και προσωπικά δεδομένα χρηστών είναι πλέον διαθέσιμοι στο Dark Web.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα scmagazine.com, ο σεσημασμένος χάκερ (ή ομάδα κυβερνοεγκληματιών) με το ψευδώνυμο «IntelBroker» φέρεται να διέρρευσε στο Dark Web 200.000 προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook, στα οποία περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναγνωριστικά Facebook και πληροφορίες από τα προφίλ.

Ο διαβόητος κυβερνοεγκληματίας «IntelBroker» ισχυρίζεται τα στοιχεία εκλάπησαν από τη βάση δεδομένων του Facebook Marketplace από κάποιον που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «algoatson» μετά από παραβίαση των συστημάτων ενός εργολάβου της Meta.

Από τη μεριά του το BleepingComputer μπόρεσε να αντιστοιχίσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου μέσα στα δεδομένα του δείγματος.

Τι συνιστούν οι ειδικοί ασφαλείας του Facebook

Οι ειδικοί ασφαλείας του Facebook συνιστούν στους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς τους στην πλατφόρμα ενώ προτείνεται να ενεργοποιηθεί η ταυτοποίηση δύο παραγόντων, αλλά και η συχνή παρακολούθηση της δραστηριότητας του λογαριασμού.

Παράλληλα, επισημαίνεται στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για πιθανές απόπειρες «Phishing» και να ενισχύσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό