28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Αλλάζει το τοπίο – Έρχονται βροχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κατά τόπους μέχρι το απόγευμα υπάρχει στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί κυρίως στα δυτικά ενώ και οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και από το απόγευμα θα φτάνουν κατά τόπους στα βόρεια τμήματα τους και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και κατά τόπους θα αγγίξει και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και μερική ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή καθώς σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο ισχυρά, από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το απόγευμα στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που στα κεντρικά και τα νότια το βράδυ θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά τόπους κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Αργά τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό