17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Αλλάζει» τον εκλογικό χάρτη της Αχαΐας ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Μαζί με τη «φαντασία στην εξουσία», αυτό το διαχρονικά επίκαιρο σύνθημα που μας κληροδότησε ο Μάης του ’68, χρειάζεται η καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Η πιο ζωντανή και άμεση πολιτική διαδικασία και διεργασία που κάνει πράξη ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, όλα τα χρόνια της ενασχόλησής του με τα κοινά. Για τις ανάγκες δε τις προεκλογικής περιόδου δεν τον φτάνει ο γεωγραφικός χάρτης, αφού έχει εκμηδενίσει αποστάσεις και βρίσκεται σε κάθε γεωγραφικό σημείο του νομού μας επικοινωνώντας με τους πολίτες και μεταφέροντας το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα για Πολιτική Αλλαγή και Δικαιοσύνη Παντού, αλλάζοντας έτσι και τον εκλογικό χάρτη της Αχαΐας.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 περπάτησε στα Νικολέικα, τη Ροδιά, τον Ριζόμυλο, την Τέμενη Αιγιαλείας και στην συνέχεια στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, όπου σε μια περίοδο που η καλή τιμή της σταφίδας είναι ζητούμενο για τους παραγωγούς «ενημερωθήκαμε από  την διοίκησή της για την δραστηριότητα, τις δυνατότητες και τα προβλήματα της πρωτοπόρας αγροτικής οργάνωσης και μεγαλύτερο εξαγωγικό φορέα σταφίδας». Και το βράδυ έδωσε τον δικό του χαιρετισμό αγωνιστικής εγρήγορσης και αταλάντευτης προσήλωσης για τη νίκη την 21η Μάη και τη μεγάλη αλλαγή, στο Διακοπτό όπου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία νομού Αχαΐας. Τη νύχτα «διακτινίστηκε» για μια ακόμη φορά για να επισκεφτεί και να συζητήσει με μέλη της κοινότητας των Ρομά στην Κάτω Αχαγιά.

Το Σάββατο 6 Μάη τον βρήκε εκεί που χτυπάει ο παλμός των πατρινών νοικοκυριών, στις λαϊκές αγορές -αυτή τη φορά σε Άγιο Νικόλαο και Αγυιά και στη συνέχεια στην ανατολική επαρχία Πατρών σε επαφή με τους πολίτες σε Ρίο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, καθώς και Σαλμενίκο και Δαμακίνι. Μετά στο Σκεπαστό, στα Καλάβρυτα για την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία νομού Αχαΐας όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και το βράδυ στα Νιφορέικα Δυτικής Αχαΐας σε συνάντηση με φίλους,  όπου όπως γλαφυρά και αληθινά είπε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος «μ΄ ένα ποτήρι κρασί και σπιτικούς μεζέδες συνομιλήσαμε για την μέρα ορόσημο της 21ης Μάη που θα καθορίσει την επόμενη μέρα για τη χώρα και τους πολίτες».

Την Κυριακή το πρωί 7 Μαΐου συνεχίστηκε η περιοδεία σε Ίσωμα , Βασιλικό, Φαραί, Βουντούχλα Ερυμάνθειας, Αη Λιά Χαλανδρίτσας, Βελιτσές, ενώ το βράδυ της Κυριακής και της εβδομάδας, διασχίζοντας πάλι τον νομό έκλεισε με τον χαιρετισμό στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του νομού Αχαΐας, στην όμορφη Ακράτα, όπου «η ανταπόκριση του προοδευτικού κόσμου της ανατολικής  Αχαΐας, μας έδωσε το μήνυμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης του και νίκης την 21η Μαΐου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

Το πρωί της Δευτέρας 8ης Μάη ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Σκιαδά Τριταίας που γιόρταζε τον προστάτη του Ευαγγελιστή Ιωάννη  τον Θεολόγο και μετά την λειτουργία, συναντήθηκε με ομάδες κατοίκων στο πλαίσιο της εκλογικής περιοδείας και γνωριμίας μέχρι και με τον τελευταίο κάτοικο του νομού. Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έγιναν συναντήσεις με φίλους και ακολούθησε η περιοδεία στον γενέθλιο τόπο των Καραιίκων και σε Καραμεσιναίικα, Γιουλαίικα, Μύρτο, Φράγκα , Κρίνο της Δυτικής Αχαΐας, με κορύφωση, την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, την ομιλία στο κέντρο εκδηλώσεων «εξέδρα» στον Κρίνο (Μπούκουρα).

Το κλίμα εξαιρετικό, η υποδοχή θερμή και η συγκίνηση μεγάλη, σε μια εκδήλωση όπου έκαναν παρεμβάσεις αιρετοί του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μεταξύ αυτών και ο νυν δήμαρχος, και άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τα κοινά με διαφορετικές παρατάξεις στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τονίζοντας τη σημασία να έχει η Δυτική Αχαΐα στιβαρές φωνές στην κεντρική πολιτική σκηνή και το Κοινοβούλιο. Ο ίδιος ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε συγκινημένος τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης και μίλησε για τα προβλήματα ζωτικής σημασίας της περιοχής που θέλουν άμεση επίλυση.

Και έκλεισε λέγοντας: «Έχουμε ευθύνη να παλέψουμε για όλα αυτά , παράλληλα με τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των πολιτών της χώρας, ώστε με την ακύρωση της ‘‘κανονικότητας των αρίστων’’ της διαφθοράς, της διαπλοκής και της συνταγματικής δημοκρατικής εκτροπής

να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη Παντού,

για ζωή με Αξιοπρέπεια και Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Ισονομία και Αξιοκρατία

Ξέρουμε, Μπορούμε και Θέλουμε να φέρουμε την Αλλαγή!»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό