17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αλεξανδρούπολη: Χωματερή – βόμβα στην περιοχή παραλίας Μαΐστρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σοβαρή απειλή εξελίσσεται η χωματερή στην περιοχή παραλίας Μαΐστρου της Αλεξανδρούπολης, η οποία βρίσκεται σε χώρο ιδιοκτησίας του δήμου και είναι πολύ κοντά σε εγκατάσταση πετρελαιοειδών της Aegean Oil.

Με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Αλεξανδρούπολη, ο κίνδυνος είναι πιο σοβαρός από ποτέ. Η Aegean Oil – ήδη από τον Ιούλιο του 2022- είχε προειδοποιήσει τις τοπικές αρχές ότι η δημιουργία χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων σε χώρο όμορο με εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών όχι μόνο ενέχει περιβαλλοντικούς κινδύνους, αλλά και πυροδοτεί άμεσο κίνδυνο ασφάλειας από ανάφλεξη ή και ενδεχόμενη αυτανάφλεξη (λόγω των υψηλών θερμοκρασιών).

Η εταιρεία είχε μάλιστα στείλει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθεί η επιστολή της εταιρείας στις τοπικές αρχές:

«Σε συνέχεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Ιωάννη Ζαμπούκη (Δήμαρχος Δήμου Αλεξανδρούπολης) και προηγούμενης (την περασμένη εβδομάδα) τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον κ. Ηλία Δαστερίδη (Αντιδήμαρχος δήμου Αλεξανδρούπολης), επανερχόμαστε για το θέμα της δημιουργίας χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων (χωματερή)  σε χώρο ιδιοκτησίας του δήμου Αλεξανδρούπολης ο οποίος βρίσκεται εγγύς του χώρου της εγκατάστασης πετρελαιοειδών της ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ  και σας αναφέρεται και εγγράφως ότι η εναπόθεση απορριμμάτων και η δημιουργία χωματερής στον ανοικτό –μη ελεγχόμενο χώρο ιδιοκτησίας του δήμου ό οποίος βρίσκεται εγγύτατα του παράλιου μετώπου στην θέση ΜΑΙΣΤΡΟΣ και είναι σχεδόν όμορος των εγκεκριμένων και νομίμως αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών της περιοχής, πέραν των περιβαλλοντικών κινδύνων δημιουργεί άμεσο κίνδυνο ασφάλειας από τυχόν ανάφλεξη ή/και αυτανάφλεξη (λόγω των καλοκαιρινών συνθηκών) των απορριμμάτων που έχει αποθέσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι έχει ήδη παρέλθει περίπου δίμηνο από την έναρξη χρησιμοποιήσεως του οικοπέδου του δήμου ως χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων  (χωματερή) και παρά τις προφορικές οχλήσεις και του Διευθυντού της εγκατάστασης κ. Ιωάννη Πιστόλα η κατάσταση του χώρου παραμένει η ίδια και μάλλον επιδεινώνεται με την εναπόθεση επιπλέον απορριμμάτων, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στον καθαρισμό του χώρου και μέχρι τότε να μεριμνήσετε για την συνεχή φύλαξη του και την συνεχή παρουσία πυροσβεστικού οχήματος ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την περιοχή.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε πρόσφατες φωτογραφίες της ανωτέρω αναφερόμενης χωματερής.

Σας ευχαριστώ,

Αντώνης ΠαπαδάκηςΑναπληρωτήςΔιευθύνων Σύμβουλος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό