17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αλβανία: Τεντώνουν το σχοινί τα Τίρανα για τον Μπελέρη: Επιχειρούν να ματαιώσουν συγκέντρωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Αλβανοί αστυνομικοί επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών “για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίο騔

Κανονικά πραγματοποιείται η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα, που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα, παρά την προσπάθεια τον αλβανικών αρχών να την ματαιώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αλβανική αστυνομία επέδωσε νωρίτερα έγγραφο με το οποίο δεν εγκρίνεται η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. 

Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο. 

Η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το πρωί  ότι «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι το αίτημα δεν πρωτοκολλήθηκε. Τα στελέχη της Ομόνοιας απαντούν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση. 

Πριν από λίγο δε, Αλβανοί αστυνομικοί επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών «για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι που ίσως έρθουν από την Ελλάδα». 

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον Μπελέρη, και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του, με επαφές του πρωθυπουργού με τον Έντι Ράμα και του Γιώργου Γεραπετρίτη με την Αλβανίδα ομόλογό του. Στη συγκέντρωση βρίσκονται και οι βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Βασίλης Γιόγιακας.

Στην εκδήλωση δύο από τους ομιλητές είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό