22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αλβανία: Καπνογόνο και φωτιά στο Κοινοβούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκηνικό που θύμισε γήπεδο και όχι Βουλή έλαβε χώρα τη Δευτέρα στα Τίρανα, κατά τη διάρκεια ψήφισης στη Βουλή του κυβερνητικού προϋπολογισμού για το 2024.

Αντί για λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι βουλευτές του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος επέλεξαν ν’ ανάψουν καπνογόνα, προκαλώντας μάλιστα μια μικρή εστία φωτιάς που έσβησε γρήγορα, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την ψηφοφορία και την έγκριση προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος.

Οι «δράστες» στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο της κεντρικής αίθουσας και ο πυκνός καπνός από τα χρωματιστά καπνογόνα κάλυψε την ατμόσφαιρα, τη στιγμή που τα μέλη της φρουράς παρατάσσονταν, για παν ενδεχόμενο, μπροστά από τη θέση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Στη διάρκεια της αλλοπρόσαλλης αυτής διαμαρτυρίας ένας βουλευτής φάνηκε ν’ ανάβει μια μικρή φωτιά, η οποία πέρασε σε έναν κάδο, προτού την κατασβέσουν άλλοι παριστάμενοι.

Ο ντε φάκτο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στη Βουλή, στην οποία το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα κατέχει την πλειοψηφία.

«Η μάχη δεν τελείωσε», είπε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στο Κοινοβούλιο, στην Ολομέλεια του οποίου ο προϋπολογισμός έλαβε έγκριση σε διάστημα μικρότερο των πέντε λεπτών. Έχει μάλλον και δεύτερο ημίχρονο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό