17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε και πως θα γίνει η άρση της ασυλίας του -Τα βήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει επικοινωνήσει δις με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα προκειμένου να μάθει για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε ποινική υπόθεση. Δηλαδή ρωτά να μάθει ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται και δε ζητά την επίσπευση της προβλεπόμενης διαδικασίας, όπως μεταδίδει για την ΕΡΤ η ανταποκρίτριά της στις Βρυξέλλες.

Η επίσπευση της υπόθεση Γεωργούλη δεν είναι στο χέρι ούτε το ίδιου του εμπλεκόμενου αλλά ούτε και στο χέρι της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και αυτή είναι που θα αποφασίσει πότε θα οριστεί ο εισηγητής, ο ορισμός του οποίου θα σημάνει και την έναρξη της διαδικασίας. Στο μεταξύ, σήμερα είναι η ημέρα που συνδριάζει η Επιτοπή των Νομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, όμως, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, το θέμα του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξή της.

Όπως αναφέουν οι πηγές της ΕΡΤ το Quataregate δεν είναι μια συναφής υπόθεση με αυτήν του Αλέξη Γεωργούλη καθώς εκείνη αφορά σε διαφθορά εντός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με πολλά άλλα πρόσωπα  να εμπλέκονται σε αυτήν και αυτό είναι και ο λόγος για τον οποίο επισπεύστηκαν οι διαδικασίες. Εδώ όμως πρόκειται για αδικήματα που δε σχετίζονται με την ιδιότητα του Αλέξη Γεωργούλη ως Ευρωβουλευτή.

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας Γεωργούλη

Πιθανολογείται ότι εισηγητής για την υπόθεση Γεωργούλη θα οριστεί στις 8 Μαΐου και κατά συνέπεια η πρώτη σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 του ίδιου μήνα. Αν τυχόν υπάρξει κάποιο κενό στις ημερομηνίες συνεδριάσεων της Επιτροπής υπάρχει περίπτωση ο εισηγητής να οριστεί νωρίτερα και άρα και η συζήτηση θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Κάτι το οποίο δεν πρέπει να υποτιμηθεί, όσον αφορά τους χρόνους διεξαγωγής του ελέγχου, είναι το γεγονός ότι μία συζήτηση για την υπόθεση είναι πολύ πιθανό να μην είναι επαρκής για τον έλεγχο της υπόθεσης και κατά συνέπεια να οριστούν παραπάνω από μία συζητήσεις, με αποτέλεσμα ο έλεγχος από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο ή ακόμη και μέχρι τον Ιούλιο, χρόνος κατά τον οποίο η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου,  διακόπτει τις εργασίες της λόγω της θερινής περιόδου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό σε κάποια από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής να ζητήσει και να λάβει το λόγο ο Αλέξης Γεωργούλης είτε κεκλεισμένων των θυρών, είτε σε μια δημόσια τοποθέτησή του. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό