18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ακόμα πιο προσιτό το δορυφορικό Internet του Elon Musk στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι παρακολουθείτε την ειδησεογραφία σχετικά με τη Starlink, ίσως θυμάστε (ή έχετε επωφεληθεί ήδη) από τη δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού και της δορυφορικής υπηρεσίας παροχής Internet στη χώρα μας, η οποία άνοιξε πέρυσι τον Μάρτιο.

Μέχρι πρότινος, η συγκεκριμένη δυνατότητα έδινε στον χρήστη την ευελιξία να πληρώνει συνδρομή μόνο για τους μήνες που χρειάζεται πραγματικά την υπηρεσία, όπως για παράδειγμα εάν διαμένεις σε κάποια εξοχική κατοικία το καλοκαίρι όπου δεν υπάρχει επίγεια γραμμή ή η ποιότητα της σύνδεσης είναι κακή (π.χ. Χαλκιδική…). Το κόστος ήταν €60/μήνα για την υπηρεσία + €50 εφάπαξ ενεργοποίηση + €450 για τον εξοπλισμό, αν και κατά περιόδους η Starlink κατέβαζε την τιμή του εξοπλισμού στα €300.

Τώρα, όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα για όσους ενδιαφέρονται να στραφούν σε αυτήν την λύση. Η εταιρεία κόβει τον μεγάλο βραχνά του εξοπλισμού προσφέροντας τον με €15/μήνα και ζητά από τους συνδρομητές τα €50 εφάπαξ για την ενεργοποίηση + €40/μήνα για την υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. για ένα τρίμηνο θα χρειαστείς €50 + €165 (3 x €55) και κάνεις την δουλειά σου ουσιαστικά με περίπου €72 / μήνα.

Προφανώς και πάλι είναι υψηλό το κόστος αν συγκρίνει κανείς με τις συνδρομές των παραδοσιακών παρόχων, αλλά το πρόβλημα στις περιοχές με πολύ τουρισμό όπου καταρρέουν τα δίκτυα ή στις πολύ απομακρυσμένες περιοχές δεν μπορεί να λυθεί εύκολα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Starlink μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση, ωστόσο, σημειώνουμε και εδώ ότι ο συνδρομητής πληρώνει αποκλειστικά με το μήνα χωρίς καμία χρονική δέσμευση. Όταν ολοκληρώσει την περίοδο ενοικίασης θα πρέπει, βέβαια, να επιστρέψει τον εξοπλισμό στη Starlink σε άριστη κατάσταση. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό