17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ακόμα μία απάτη μέσω SMS για τα ΕΛΤΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοιου είδους άπατες τις εορταστικές και τις έντονα αγοραστικές περιόδους (π.χ. Black Friday), όταν δηλαδή αυξάνεται κατακόρυφα η αποστολή πακέτων μέσω των διάφορων υπηρεσιών ταχυμεταφορών, αλλά τελικά δεν υπάρχει τελειωμός στην δράση των απατεώνων και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση.

Η νέα απάτη αφορά την αποστολή παραπλανητικού γραπτού μηνύματος (SMS) που υποτίθεται ότι προέρχεται από τα ΕΛΤΑ και αναφέρει τα παρακάτω:

Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη αλλά δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών πληροφοριών διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση στον σύνδεσμο εντός 12 ωρών.

(Παρακαλούμε απαντήστε Y, μετά βγείτε από το SMS, ανοίξτε ξανά τον σύνδεσμο ενεργοποίησης SMS ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο στο Safari και ανοίξτε τον)

Καλή σου μέρα, η ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείω

Μέσα στο συγκεκριμένο μήνυμα υπήρχε και μια διεύθυνση URL που για προφανείς λόγους δεν συμπεριλάβαμε στο κείμενο. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, το κείμενο μέσα στην παρένθεση είναι απλά…οδηγίες για να την πατήσεις, ενώ λείπει από την τελευταία λέξη ένα γράμμα.

Αν και είναι απόλυτα ξεκάθαρη η απόπειρα παραπλάνησης, εμείς θα σας υπενθυμίσουμε γενικότερα να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη διεύθυνση email ή τον τηλεφωνικό αριθμό του αποστολέα, για εξόφθαλμα ορθογραφικά λάθη και φυσικά να μην ανοίγετε links αψήφιστα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό