20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ακόμα δύο περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Δανία ανέφερε δύο περιπτώσεις θρόμβωσης μετά τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca. Η περιφέρεια της Κοπεγχάγης δήλωσε ότι ένα από τα μέλη του νοσοκομείου πέθανε και πως και άλλο ένα μέλος έλαβε το εμβόλιο λιγότερο από 14 ημέρες πριν αρρωστήσουν.

Ο εγχώριος Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει δύο «σοβαρές αναφορές», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για το πότε αρρώστησε το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, αυτή την εβδομάδα αντέστρεψαν την απόφασή τους να διακόψουν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca μετά από αναφορές περιστατικών σπάνιων θρόμβων που προκάλεσαν πανικό και ανάγκασαν επιστήμονες και κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν οποιαδήποτε σχέση.

Η Δανία, η οποία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου στις 11 Μαρτίου, δεν έχει ξαναρχίσει τη χρήση.

Ο ΕΜΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι εξακολουθεί να είναι πεπεισμένος ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων, κατά το νέο του πόρισμα.

Η AstraZeneca, η οποία ανέπτυξε το πλάνο με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η κριτική δεν βασιζόταν σε επαρκή στοιχεία και ενώ ήδη 17 εκατομμύρια άτομα σε ΕΕ και Βρετανία έχουν λάβει το εμβόλιό της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό