16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ακτιβιστές πέταξαν τούρτα στον πρόεδρο της Volkswagen

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Volkswagen στο Βερολίνο, μια ομάδα ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πέταξαν τούρτα στον πρόεδρο του VW Group, τον Hans Dieter Potsch.
Περίπου 12 άτομα εισήλθαν στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο τους για την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ομιλία του προέδρου Hans Dieter Potsch.
Μια γυμνόστηθη γυναίκα που είχε ζωγραφισμένη στην πλάτη της την έκφραση “Dirty Money”, διέκοψε την ομιλία του Potsch που βρισκόταν στο βήμα εκείνη τη στιγμή, ενώ ένας άλλος του πέταξε τούρτα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, τα οποία κατηγορούσαν την αυτοκινητοβιομηχανία για τις καταστροφές αλλαγές στο κλίμα, αλλά και για την καταπίεση του εργατικού δυναμικού στην Κίνα.
Η Volkswagen έχει δεχθεί έντονη κριτική για το εργοστάσιο στην περιοχή Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, όπου η κυβέρνηση έχει “αναγκάσει” διάφορες μειονότητες να ενταχθούν σε αμφιλεγόμενα προγράμματα εργασίας, με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς περί καταναγκαστικής εργασίας και δήλωσε ότι οι πολιτικές της εντάσσονται σε μια προσπάθεια μείωσης της ανεργίας και της φτώχειας στο Xinjiang.
Διάφοροι επενδυτές έχουν επανειλημμένως καλέσει τη VW να διεξάγει ανεξάρτητη εξωτερική έρευνα για τη θυγατρική εταιρεία στην Κίνα.
Όσο δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα, η απειλή για τη φήμη και ο κίνδυνος μηνύσεων παραμένει,
 δήλωσε ο Ingo Speich, επικεφαλής της Deka Investment, μίας εκ των επενδυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό