20.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ακριβό «σπορ» το να είσαι γονιός

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Ολοένα και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μπροστά στις ανάγκες της καθημερινότητας. Για τους γονείς δε;.. Αιώνιος πονοκέφαλος, αφού η ανατροφή των παιδιών και το κόστος που αυτή εμπεριέχει δυσβάσταχτο.

Στην εκπομπή Restart, βρέθηκε καλεσμένος ο Αντώνης Καζάκος, μέλος του Διοικητικού Συλλόγου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και μίλησε για τον προβληματισμό και την ανησυχία των γονέων, καθώς και για την έλλειψη της κρατικής μέριμνας.

«Πράγματι τα έξοδα ενός νοικοκυριού είναι πολύ μεγάλα, πόσο μάλλον τα δύο τελευταία χρόνια με την εκρηκτική άνοδο των τιμών. Βέβαια οι γονείς εκτός από τα βιοποριστικά έξοδα, υποχρεούνται να καλύψουν και ότι αφορά την εκπαίδευση του παιδιού τους. Όλο το πλέγμα δηλαδή των δραστηριοτήτων, των φροντιστηρίων, των ξένων γλωσσών».

Παράλληλα, ο κύριος Καζάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των «σχολικών γευμάτων», τονίζοντας ότι λειτουργεί πολύ περιορισμένα, σε συγκεκριμένα σχολεία και μόνο σε Δημοτικά.

«Κατατέθηκε τώρα ο προϋπολογισμός στην Βουλή. Δεν είδαμε να γίνεται κάτι. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι είναι μια βοήθεια. Θα ήταν ανακούφιση, να γινόντουσαν δραστηριότητες για τα παιδιά δωρεάν με ευθύνη του κράτους. Και οικονομική και ουσιαστική.»

Αναφορικά με τις ξένες γλώσσες και την ενισχυτική διδασκαλία ο κύριος Καζάκος είπε« Αν υπήρχε η οργάνωση και ο κατάλληλος συντονισμός, οι γονείς θα γλιτώναμε πολλά χρήματα από τα φροντιστήρια και παράλληλα θα ενίσχυε τις επιδώσεις των παιδιών στο σχολείο. Θα ήταν πολύπλευρη βοήθεια».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα ης υπογεννητικότητάς τόνισε ότι η ακρίβεια σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες δυσκολεύει σημαντικά τους νέους στο να πάρουν αυτή την τόσο κρίσιμη για το μέλλον τους απόφαση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό