23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ακρίτα: Στηρίζει Κασσελάκη, αλλά δεν παραιτείται για να τον βάλει στη Βουλή – Τι είπε για Πολάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον α’ γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ η Ελενα Ακρίτα στήριξε την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου. Στη συνέχεια δήλωσε την στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι δεν έκανε «κωλοτούμπα» όπως της καταλόγισαν.

Παρά τη στήριξη στον κ. Κασσελάκη, η κ. Ακρίτα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στον κ. Κασσελάκη εάν αυτός εκλεγεί.

Η Ελένα Ακρίτα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 έκανε σαφές πως επιθυμεί να εξαντλήσει τη βουλευτική της θητεία και δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Αποκάλυψε πως ο λόγος που δεν θα υποβάλει την παραίτησή της ήταν γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κ. Ακρίτα να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο, αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του. Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι» σημείωσε η κ. Ακρίτα.

Επιπλέον, η Έλενα Ακρίτα αποθέωσε τον Παύλο Πολάκη σημειώνοντας ότι τον θεωρεί έντιμο πολιτικό, ενώ πρόσθεσε «ότι έβγαλε ό,τι σκάνδαλο υπήρχε στη Νέα Δημοκρατία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό