21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ακαταμάχητος ο Τσέμπετ στη Βοστώνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έβανς Τσέμπετ διατήρησε τον τίτλο του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης κατακτώντας τη νίκη με χρόνο δύο ώρες πέντε λεπτά και 54 δευτερόλεπτα και η Κενυάτισσα Έλεν Ομπίρι κέρδισε τον αγώνα Γυναικών σε 2:21:38, αλλά ο συμπατριώτης τους και δύο φορές Ολυμπιονίκης Έλιουντ Κιπσόγκε δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Ο Τανζανός Γκάμπριελ Γκιέι τερμάτισε 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τσέμπετ, ενώ ο Κενυάτης Μπένσον Κιπρούτο, ο πρωταθλητής του 2021, κατέλαβε την τρίτη θέση σε 2:06:06.

Ο Τσέμπετ, ο οποίος πρώτευσε επίσης στη Νέα Υόρκη πέρυσι, έκανε την επίθεσή του μετά το όριο των 35 χιλιομέτρων, αλλά ο Γκιέι αρνήθηκε να χάσει χωρίς μάχη και ο Κιπρούτο τους πρόλαβε στα 40 χιλιόμετρα.

Ένα μίλι πριν τον τερματισμό ο Τσέμπετ δημιούργησε σαφές προβάδισμα και πέρασε μόνος τη γραμμή του τερματισμού υπό τις ιαχές του πλήθους, ενώ έγινε ο πρώτος άνδρας από το 2008 που διατήρησε το στέμμα του στη Βοστώνη.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Κιπσόγκε, ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων ατραξιόν στον Μαραθώνιο της αμερικανικής πόλης αλλά έχασε τη δυναμική του στα μισά του δρόμου και τερμάτισε έκτος.

Τρέχοντας τον δεύτερο Μαραθώνιό της, η Ομπίρι συμμετείχε σε μια ηγετική ομάδα για ολόκληρο τον αγώνα, πριν ξεμακρύνει περίπου ένα μίλι πριν τον τερματισμό.

Η Αμάνε Μπερίσο από την Αιθιοπία τερμάτισε 12 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια και η Ισραηλινή Λόνα Σάλπετερ, η οποία κέρδισε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι, ήταν τρίτη με χρόνο 2:21.57, αφήνοντας εκτός βάθρου την Αμπαντέλ Γεσανέχ (Αιθιοπία).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό