22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ακατάλληλη για καρδιακούς η Λίβερπουλ, το γύρισε… ξανά και πέρασε στην κορυφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ δίχως ανατροπές… δεν λέει και κατάφερε να πραγματοποιήσει ακόμη μία στη φετινή Premier League. Επικράτησε με 2-1 της Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας χάρις στο γκολ του Χάρβεϊ Έλιοτ στο 90′, σε μία ιστορική βραδιά του Μοχάμεντ Σαλάχ και προσπέρασε (προσωρινά) την Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπορεί να ήταν για σχεδόν όλο το ματς… εκτός παιχνιδιού, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ και να χρειάζεται να κάνει εκ νέου comeback, όμως η Λίβερπουλ τα κατάφερε εκ νέου. Ήταν… άφαντη, κυρίως επιθετικά, στο πρώτο μέρος και στάθηκε τυχερή που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, έπειτα από την εξαιρετική διπλή επέμβαση του Άλισον, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Στο 57ο λεπτό η Πάλας κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κουάνσα και ο Ματετά ευστόχησε από τα «11» βήματα για το 1-0 των γηπεδούχων. Η Λίβερπουλ έμεινε με παίκτη παραπάνω στο 75′, λόγω αποβολής του Τζόρνταν Αγιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τότε άρχισε η αντεπίθεση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και από αδράνεια της άμυνας, ο Σαλάχ σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Ναθάνιελ Κλάιν και κατέληξε στα δίχτυα για την ισοφάριση (1-1).

Το γκολ αυτό ήταν το 200ο του Αιγύπτιου με τη φανέλα των «ρεντς», το οποίο μάλιστα τον τοποθέτησε και εντός της πρώτης 10άδας των σκόρερ στην ιστορία της Premier League.

Η Λίβερπουλ συνέχιζε να αναζητά τη νίκη και αυτή εν τέλει ήρθε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάθιους. Ο Άλισον επενέβη στο 90+10′ και κράτησε την ομάδα του ζωντανή, σε κεφαλιά εξ επαφής του Γιοακίμ Άντερσεν, και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό