20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ρωσικά στρατεύματα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίσκεψη σε δύο κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο που δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τους αξιωματικούς της Εθνοφρουράς Βοστόκ στην περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Βρέθηκε επίσης στο αρχηγείο της ομάδας στρατευμάτων «Dnepr» στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει προχωρήσει στην παράνομη προσάρτηση των περιφερειών Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο Πούτιν ενημερώθηκε από τους Ρώσους διοικητές των αερομεταφερόμενων δυνάμεων και της στρατιωτικής ομάδας «Dnieper» , καθώς και από άλλους ανώτερους αξιωματικούς που του μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια.

«Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα υποχώρησαν από τη Χερσώνα, την περιφερειακή πρωτεύουσα, τον περασμένο Νοέμβριο, και ενίσχυσαν τις θέσεις τους στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου εν αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria δημοσίευσε πλάνα από το ταξίδι του Πούτιν στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκε επίσης το αρχηγείο της ρωσικής εθνικής φρουράς στην περιοχή Λουγκάνσκ.

Путин прибыл в штаб войск “Днепр” на вертолетеhttps://t.co/Uw2CXnjLe3 pic.twitter.com/n7U4BrQqpG

— РИА Новости (@rianru) April 18, 2023

Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντάται τακτικά με τα στρατεύματά του στην πρώτη γραμμή, αυτή είναι μόνο η δεύτερη δημόσια επίσκεψη του Πούτιν στις κατεχόμενες περιοχές από τότε που διέταξε την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί αιφνιδίως την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και την Μαριούπολη, σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας που πολιορκούσαν οι ρωσικές δυνάμεις για μήνες και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2022.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό