33.8 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Αισθητά ταχύτερη η εφαρμογή συντομεύσεων στο iOS 14.6

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν δεν έπεσε στην αντίληψή σας, από προχθές η Apple άρχισε την ευρεία κυκλοφορία των νέων ενημερώσεων iOS 14.6 και iPadOS 14.6 με αρκετές αλλαγές που βελτιώνουν τη συνδεσιμότητα Bluetooth και το ξεκλείδωμα με τη λειτουργία Apple Watch. Η ενημέρωση προετοιμάζει επίσης το iOS για την προσθήκη του ήχου χωρίς απώλειες και του χωρικού ήχου για την υπηρεσία Apple Music τον επόμενο μήνα και επιτρέπει στους χρήστες της Apple Card να προσθέσουν έως και πέντε ακόμη άτομα σε έναν λογαριασμό. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία συντομεύσεων, καθιστώντας την πιο γρήγορη στα iPhone και iPad.

Με τις συντομεύσεις γίνεται πολύ εύκολα στον κάθε χρήση να εκτελέσει μια σειρά εργασιών χρησιμοποιώντας απευθείας τις εφαρμογές τους. Επίσης, μπορούν οι χρήστες να δημιουργήσουν την δική τους συντόμευση, όπως αυτή που χρησιμοποιεί η Apple ως παράδειγμα. Ο τεχνολογικός γίγαντας λέει π.χ. ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση “Surf Time” που καταγράφει την τελευταία αναφορά surf, σας λέει τον εκτιμώμενο χρόνο για την παραλία και αρχίζει να παίζει τη λίστα αναπαραγωγής μουσικής surf.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Reddit έγραψε “Πριν από αυτήν την ενημέρωση χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο για να εκτελεστεί η συντόμευση” Νυχτερινή λειτουργία “που έκανα που περιέχει μόνο επτά διαφορετικές απλές ενέργειες ρυθμίσεων. Παρατήρησα μετά την ενημέρωση ότι τρέχει τώρα σε περίπου 0,25”!

Στο Reddit ένας χρήστης εφόσον έκανε την νέα λήψη και εγκατάσταση firmware, διαπίστωσε πως μετά την εκτέλεση συντομεύσεων χρησιμοποιώντας το iOS 14.6, κάθε συντόμευση τρέχει αισθητά πιο γρήγορα. Άλλος ένας χρήστης του Reddit με το όνομα MarshallBranin έγραψε, “Μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η συντόμευση μου με 700 actions για web scraping εκτελείται σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Αυτό συγκρίνεται με τα 30 δευτερόλεπτα πριν από το 14.6 / 14.7.”

Πάντως η Apple δεν ανέφερε τίποτα για τις συντομεύσεις στις σημειώσεις της νέας έκδοσης για το iOS 14.6, αλλά σίγουρα φαίνεται ότι η ενημέρωση επηρεάζει θετικά την ταχυτητα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό