18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αεροπορική εταιρεία πλέον ζυγίζει και τους επιβάτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόταση να ανέβουν στη ζυγαριά προτού επιβιβαστούν στην πτήση κάνει στους επιβάτες της η Finnair, ώστε να υπολογίζει καλύτερα το βάρος του αεροσκάφους πριν την απογείωση.

Όπως μεταφέρει η Daily Mail, η αμφιλεγόμενη κίνηση προέρχεται από την φινλανδική αεροπορική Finnair, εκπρόσωπος της οποίας είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι άρχισαν να «ζυγίζουν» τους επιβάτες που αναχωρούν από το Ελσίνκι από τη Δευτέρα (5/2).

Σύμφωνα με τη Finnair, οι ζυγίσεις, που θα γίνονται κοντά στις πύλες αναχώρησης επιλεγμένων πτήσεων, είναι εθελοντικές και ανώνυμες. Το συνδυασμένο βάρος του πελάτη και των αποσκευών που διαβάζεται από τη ζυγαριά μπορεί να δει μόνο το άτομο εξυπηρέτησης πελατών που εργάζεται στο σημείο ζύγισης.

«Μόνο ο υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών που βρίσκεται στο σημείο μέτρησης μπορεί να δει το βάρος σας, ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε στη μελέτη με το κεφάλι σας ήσυχο», δήλωσε ο Satu Munnukka, επικεφαλής του προσωπικού εδάφους στη Finnair.

Οι μετρήσεις γίνονται τόσο σε ευρωπαϊκές πτήσεις στη ζώνη Σένγκεν του αεροδρομίου όσο και σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και εκτός Σένγκεν. Ο κύριος λόγος για αυτή την κίνηση είναι ότι κάθε αεροσκάφος έχει ένα μέγιστο βάρος για ασφαλή απογείωση και αυτό το βάρος δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Μάλιστα προς έκπληξη της Finnair, η συμμετοχή του κοινού ήταν υψηλή, αφού μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες 600 εθελοντές προσφέρθηκαν να ζυγιστούν.

«Οι πελάτες μας το έχουν πάρει πολύ θετικά μέχρι στιγμής. Εντυπωσιαστήκαμε αρκετά από το πλήθος του κόσμου που θέλει να συμμετάσχει», σχολίασε η Suvi Aaltonen, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Finland’s flagship airline Finnair has announced it has begun inviting passengers to hop on a scale with their bags before their flight.

The airline says the weight-in is voluntary and that the data will help the airline improve flight safety. https://t.co/91fwPp2rnY pic.twitter.com/j2rWQ23quI

— ABC News (@ABC) February 8, 2024

Τα δεδομένα θα συλλεχθούν τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Μάιο για διάφορες πτήσεις που αναχωρούν από τον αερολιμένα της Finnair στο Ελσίνκι, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Finnair χρησιμοποιεί τις μετρήσεις βάρους επιβατών, καθώς οι αρχές απαιτούν την επικαιροποίηση των δεδομένων κάθε πέντε χρόνια. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος γύρος δεδομένων συλλέχθηκε μεταξύ 2017 και 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας της Αεροπορίας συλλέγει επίσης τα δικά της δεδομένα σχετικά με το βάρος των επιβατών για τους υπολογισμούς μάζας και ισορροπίας των αεροσκαφών. Η τελευταία μελέτη της, το 2022, έδειξε ότι το μέσο βάρος των επιβατών δεν αυξήθηκε ή μειώθηκε σημαντικά από την τελευταία μελέτη του 2009.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη εταιρεία που το κάνει. Η Air New Zealand, η Korean Air και η Havaiian Airlines και η Uzbekistan Airlines έχουν πάρει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ώστε να υπολογίζουν καλύτερα το μέσο βάρος των πτήσεων για λόγους ασφαλείας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό