21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ 1-0: Με το… χρυσό γκολ της Καλέση επικράτησε ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το ντέρμπι «Δικεφάλων» ξεκίνησε η 7η αγωνιστική της Α΄ Εθνικής γυναικών. Σε έναν δυναμικό αγώνα, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ, στο προπονητικό κέντρο του «Δικεφάλου του Βορρά». Το γκολ της Καλέση στο 49΄ έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους που παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Η ΑΕΚ μπόρεσε και αμύνθηκε εξαιρετικά στην πίεση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με τις καιρικές συνθήκες να μην ευνοούν τις παίκτριες. Στην διάρκεια του αγώνα ήρθε στα κινητά των φιλάθλων μήνυμα από την… πολιτική προστασία λόγω των φαινομένων.

Στο 18΄ η Καπνίση από στατική φάση γέμισε στην περιοχή και η Πινέδα με κεφαλιά στην εστία δεν κατάφερε να σκοράρει. 

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Χέλμβαλ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ίδια, μη μπορώντας να δώσει προβάδισμα ημιχρόνου στην ομάδα της.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με την «χρυσή» αλλαγή του Θαλή Θεοδωρίδη. Η Καλέση με κοντινό πλασέ, έπειτα από το λάθος διώξιμο της Μπαρτζακλή έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κατακλίστηκε από ευκαιρίες, αλλά περισσότερο από καλές αμυντικές λειτουργίες και κατοχή. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή προκειμένου να ισοφαρίσει και δέχθηκε την ήττα.  

Τζένη Παπαδοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό