18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Το «πρότζεκτ Μιτάι», το άλμα στην πρώτη ομάδα και το νέο πενταετές συμβόλαιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ «έδεσε» τον Μάριο Μιτάι για πέντε χρόνια και το Gazzetta γράφει για ένα από τα πλέον σημαντικά πρότζεκτ των κιτρινόμαυρων.

Προπονητές, αλλά και παίκτες της ΑΕΚ στα Σπάτα από τις μικρές ομάδες ως την πρώτη ομάδα είχαν να λένε για το ταλέντο του Μάριο Μιτάι. Όλοι έκαναν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- πρότζεκτ των Ακαδημιών της ΑΕΚ, δηλώνοντας σίγουροι πως ο νεαρός Αλβανός μπακ αν δουλευτεί σωστά, τότε έχει μπόλικο ποδοσφαιρικό μέλλον καθώς τα περιθώρια εξέλιξής του είναι σημαντικά.

Μπήκε… απότομα στα βαθιά από την Κ17

Ο Μιτάι μπήκε… απότομα στο περιβάλλον της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ καθώς απευθείας από την Κ17 κλήθηκε από τον Μάσιμο Καρέρα πέρυσι τον Οκτώβριο στην αποστολή για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός εκείνη την περίοδο είχε ξεμείνει από αριστερό μπακ και ο Μιτάι στα 17 του χρόνια μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Ξεκίνησε κάπως «τρακαρισμένος», αλλά στην πορεία βρήκε τα πατήματά του αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο στο ντεμπούτο του.

Στην ΑΕΚ είχαν αποφασίσει πως το ταλέντο αυτό δεν έπρεπε να χαθεί μαζί με άλλους νεαρούς του ρόστερ, όπως για παράδειγμα ο Ζίγκα Λάτσι. Ο Μιτάι πήρε λεπτά συμμετοχής στην πορεία της σεζόν, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με δύο ασίστ σε ένα ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ενώ τον περσινό Δεκέμβρη έγινε ο νεαρότερος παίκτης της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεκινώντας στην αρχική ενδεκάδα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λέστερ για τους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ τον πιστεύει, αλλά χρειάζεται και σκληρή δουλειά

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο νεαρός μπακ, ο οποίος ήδη αποτελεί διεθνής παίκτης της Αλβανίας με μια συμμετοχή, έκανε απότομα το άλμα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Ωστόσο, ο ίδιος το διαχειρίζεται με ταπεινότητα, γνωρίζοντας ότι αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά τότε θα ανταμειφθεί. Δεδομένα χρειάζεται να αποκτήσει κι άλλες εμπειρίες και να δέσει ακόμα περισσότερο τη σωματοδωμή του (μόλις πριν από μερικές μέρες άλλωστε έκλεισε τα 18 του χρόνια) για να σηκώσει τον ρόλο του βασικού αριστερού μπακ της ΑΕΚ στις πλάτες του. Ωστόσο, στην Ένωση ποντάρουν πάνω του και δεν θέλουν να του κλείσουν τον δρόμο.

Όλα πλέον έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί η ΑΕΚ. Θέλει ειδική μεταχείριση προκειμένου να έχει τη σωστή εξέλιξη και χρόνο με τον χρόνο να προοδεύει. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο θεωρούν τον 18χρονο Αλβανό μπακ ως ένα σημαντικό πρότζεκτ και έτσι τον αντιμετωπίζουν. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε η άποψη να δοθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού (είχε προκύψει μάλιστα και ενδιαφέρον), ωστόσο οι σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι να αποτελεί τον δεύτερο αριστερό μπακ του ρόστερ μαζί με τον Εχσάν Χατζισαφί. Γενικότερα το «πρότζεκτ Μιτάι» αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα προκειμένου ο παίκτης να έχει την κατάλληλη εξέλιξη.

Η μεγάλη προοπτική με το νέο πενταετές συμβόλαιο

Το νέο πενταετές συμβόλαιο που ανακοίνωσε η ΑΕΚ το μεσημέρι της Τρίτης (10/8) ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο Μιτάι μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να δεσμευτεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2023 μιας και δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Πλέον, έχοντας ενηλικιωθεί εδώ και κάποιες μέρες, οι… τζίφρες έπεσαν και τυπικά ως το 2026. Δεδομένα πάντως από μόνη της η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του Μιτάι μαρτυρά το γεγονός ότι στην ΑΕΚ όχι μόνο ευελπιστούν στο μέλλον να αποτελεί τον βασικό αριστερό μπακ της ομάδας, αλλά γιατί όχι με τις εμφανίσεις του να φέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία με μια πιθανή δυνατή πώληση μελλοντικά. Στον συγκεκριμένο τομέα άλλωστε ο πήχης ανέβηκε μετά την πώληση του Μπάρκα στη Σέλτικ έναντι 5 εκατ. ευρώ το περσινό καλοκαίρι…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό