16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Μεταγραφικά σίριαλ με πολλές… σεζόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ντέμης Νικολαϊδης

«Ο φίλος μου ο Αλαμάνος νομίζει ότι έχει στη Ριζούπολη τον νέο Μαραντόνα και ζητάει τον ουρανό με τα άστρα» είχε πει στην εκπομπή της Original ο Μιχάλης Τροχανάς ένα καλοκαιρινό βράδυ του 1995, μιλώντας στον Δημήτρη Χατζηχρήστο και εξηγώντας του γιατί ήταν δύσκολη η απόκτηση του Ντέμη Νικολαϊδη τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο. Έναν χρόνο μετά και αφού συνέβησαν κοσμοϊστορικά γεγονότα με κορωνίδα όλων τη μετακίνηση του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο… ροκ στη συγκεκριμένη ιστορία. Οι Πειραιώτες ικανοποίησαν πλήρως τα θέλω του Απόλλωνα, ο Λούβαρης συνάντησε τον Ντέμη θέτοντάς του την κοινή γραμμή των ομάδων που τα είχαν βρει: «Ή έρχεσαι στον Ολυμπιακό ή θα μείνεις στον Απόλλωνα», με τον τελευταίο να φεύγει από τη συνάντηση λέγοντας στο δεξί χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη ότι τελικά θα μείνει στον Απόλλωνα. 

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στα γραφεία της εφημερίδας «Ώρας για σπορ» ζητώντας να κάνει μια δήλωση. Αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες… ταυτοποίησης για να πειστούν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας πως στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν όντως ο Νικολαϊδης, δήλωσε «Ή στην ΑΕΚ ή πουθενά»! Στον Ολυμπιακό εκνευρίστηκαν, απέσυραν το ενδιαφέρον τους και άνοιξε ο δρόμος για να έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι του 1996.

Νίκα Παντούρου

Για δυο-τρεις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους κάπου κοντά στο 1997, η ΑΕΚ ασχολήθηκε με την περίπτωση του Ρουμάνου Νίκα Παντούρου που έπαιζε τότε στην Μπενφίκα. Λίγοι θυμούνται ότι τελικά ο Παντούρου ήρθε τελικά στην Ελλάδα μια 5ετία μετά, όχι για λογαριασμό της «Ένωσης» αλλά γιατί αποκτήθηκε -στα τελειώματά του πια- από τον Πανιώνιο. Μικρή σημασία έχει αφού το θέμα μας είναι ότι ο καημός που έμεινε τελικά… καημός στη Νέα Φιλαδέλφεια και όξυνε την έλλειψη αξιοπιστίας στο πρόσωπο του Μιχάλη Τροχανά, λίγο μετά από το φευγιό του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό. 

Στην πιο ροκ πρώτη προπόνηση ελληνικής ομάδας όλων των εποχών, με τον τοποθετημένο από τον Tροχανά προσωρινό πρόεδρο Αλέξη Κούγια αλλά και τον τερματοφύλακα Βασίλη Καραγιάννη να περνούν δύσκολες ώρες έξω από τη Θύρα 18 του «Νίκος Γκούμας», απλώθηκε στην οδό Καππαδοκίας το ειρωνικό -και πλήρως αντιπροσωπευτικό ως προς τα συναισθήματα της εποχής- σύνθημα «Πού είναι ρε μ@#&* ο Παντούρου… ντούρου ντούρου»!

Μιχάλης Κωνσταντίνου

Στα τέλη των 90s δεν υπήρχε ούτε και ένας ΑΕΚτζής που να μην ονειρεύτηκε δίδυμο στην επίθεση τον Ντέμη μαζί με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Χρήστου Κωστή, η συνύπαρξη των δύο ήταν σχεδόν ποδοσφαιρική ονείρωξη και παρέμεινε τέτοια αφού ο Κύπριος φορ φόρεσε σχεδόν… οτιδήποτε άλλο εκτός από τα «κιτρινόμαυρα»!

Ο Κωνσταντίνου ήταν ένας από τους ελάχιστους αντίπαλους ποδοσφαιριστές που χειροκροτήθηκε όταν σκόραρε εις βάρος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η περίπτωσή του ήταν τόσο προχωρημένη που είχε περαστεί στον κόσμο ότι απομένουν τα τυπικά για να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης». Η ΑΕΚ επί εποχής ENIC τα βρήκε με τον παίκτη, τα βρήκε με τον Ηρακλή, ωστόσο έπεσε στην κέντα της ανάληψης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του «γηραιού» από τον Μυτιληναίο με αποτέλεσμα να χαλάσει στο παρά κάτι η μεταγραφή. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, βέβαια, υπήρξαν και σοβαρές αντιδράσεις από τον κόσμο του Ηρακλή. 

Νάτσο Σκόκο

Η περίπτωση του «υδραυλικού» ήταν κάπως πιο ιδιαίτερη σε σχέση με όλους τους προαναφερόμενους αφού όλα τα μεταγραφικά φλερτ με την ΑΕΚ μετά το 2011 αφορούσαν το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα, της οποίας είχε ήδη φορέσει τη φανέλα ερχόμενος για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη. Τελικά η συγκεκριμένη επιστροφή δεν έγινε ποτέ. Μία φορά -από όλες όσες όντως ασχολήθηκε- η ΑΕΚ έφτασε αρκετά κοντά στο να ντύσει ξανά στα «κιτρινόμαυρα» τον Αργεντίνο ωστόσο έπεσε σε… κέντες. 

Αφενός γιατί η καριέρα του πήρε την (πολύ) πάνω βόλτα μετά τα 30 και αφετέρου ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος όπως η Ρίβερ Πλέιτ δεν θεώρησε το παραπάνω καθόλου αμελητέο: Ούσα φορτωμένη από τη μεγάλη πώληση του Σεμπαστιάν Ντριούσι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, χρυσοπλήρωσε την -έχουσα σοβαρά οικονομικά προβλήματα τότε- Νιούελς Ολντ Μπόις αγοράζοντας τον Νάτσο. Το όνειρο της επιστροφής έμεινε όνειρο, ωστόσο οι μαγικές ποδοσφαιρικές αναμνήσεις με τον Σκόκο στο διάστημα της παραμονής του στην ΑΕΚ είναι σε κάθε περίπτωση μια καλή… «παρηγοριά» για κάθε φίλο της «Ένωσης». 

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό