24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Μετέτρεψε σε πάρτι τη… μάχη της Κρήτης! | Blog – Γιώργος Τσακίρης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ στην Κρήτη με πρωταγωνιστές Μάνταλο, Άμραμπατ, το βάθος στο ρόστερ που σβήνει απουσίες και έχει υστερόγραφο.

Το ζήτημα ήταν απλό για την ΑΕΚ και το αυτονόητο: να περάσει από την Κρήτη και το Ηράκλειο με διπλό απέναντι στον ΟΦΗ. Να διαχειριστεί τις απουσίες της, σημαντικές αν μη τι άλλο, να κάνει το παιχνίδι της και να πάρει το τρίποντο σε μια διαχρονικά δύσκολη έδρα. Εδώ κοινώς που πέρυσι βίωσε το απόλυτο σοκ με εκείνο το 3-3 που διαμορφώθηκε φυσικά και από διαιτητικές αποφάσεις τότε… Όπως και να έχει: job done που λένε και στο Αμέρικα και τελικά πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς με την ΑΕΚ να παίζει δίχως Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία και Σιμάνσκι!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο βάθος έχει στο ρόστερ της και ποιότητα σε αυτό, όπου χρειάστηκε να παίξει ματς δίχως φορ και δεν της έλειψε καθόλου, απίστευτο! Η ΑΕΚ φέτος δεν καταλαβαίνει από απουσίες, έδρες και αντιπάλους. Δείχνει προσωπικότητα στο χορτάρι, βγάζει υποχρεώσεις με υψηλή απαίτηση για νίκη και οδεύει προς την κορυφή που της αξίζει. Όχι επειδή έκανε πάρτι με τον ΟΦΗ και ας είχε σημαντικές απουσίες, αλλά γιατί το πέτυχε με τεράστια ευκολία και απέδειξε ότι η διαφορά με αυτές τις ομάδες είναι τεράστια.

Είχε όμως έναν εξαιρετικό Μάνταλο στην ενδεκάδα της ο οποίος έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια του. Δεν είναι μόνο η δημιουργία στα γκολ, ειδικά σε αυτό του Γκατσίνοβιτς ηταν καταπληκτική όλη η ενέργειά του, αλλά και τα τρεξίματά του, οι ανακτήσεις μπάλας και φυσικά το κουβάλημα όποτε αυτό έπρεπε. Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Άμραμπατ βέβαια αφού με τα δύο γκολ που σημείωσε άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το τρίποντο και ας ήταν έως το πρώτο τέρμα φλύαρος και χωρίς ουσία στο παιχνίδι του. Η κλάση του είναι αυτή που δίνει στην ΑΕΚ πολλά…

Η ομάδα του Αλμέιδα επιβλήθηκε με 3-0 γιατί όταν χρειάστηκε είχε και τον Αθανασιάδη, κοινώς δεν έλειψαν και ένα δυο λαθάκια στην άμυνα, αλλά αυτό δα έλειπε να μη δεχθει και δυο τρεις φάσεις από τον αντίπαλο στην έδρα του. Γενικά όμως ήταν καλύτερη και πήρε ψυχολογία ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών πριν τα play off. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρά τις όποιες αλλαγές δεν έχασε τις βασικές της αρχές στο παιχνίδι της. Γεγονός που πιστώνεται στον Αργεντινό τεχνικό και στους ποδοσφαιριστές του.

Σα να μην είχε απουσίες και… Άμραμπατ!

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο κομμάτι αυτού, έως το 20′ κοινώς, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μην είχε καταφέρει να δείξει αυτό που μας έχει συνηθίσει, όμως το έκανε από το 20 και μετά… Στο πρώτο αυτό διάστημα οι παίκτες του Δικέφαλου είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κατοχή, αλλά χωρίς καμία ουσία και δεν είχαν καταφέρει να επιβάλλουν έναν ρυθμό που θα έφερνε πολλές μπάλες στην εστία του Μανδά. Κάτι που άλλαξε από το 20ο λεπτό και μετά, δίχως τη μεγάλη, απίθανη φάση, αλλά με συνεχή παρουσία στο αντίπαλο τρίτο, με κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή, χάρη κυρίως στις ανακτήσεις της μπάλας από τους Μάνταλο και Γιόνσον!

Από τέτοια ανάκτηση μπάλας στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και έξυπνο γρήγορο παίξιμο του Μάνταλου ήρθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ με τον Άμραμπατ. Βοήθησε και η τύχη με την κόντρα, ωστόσο, ο Ολλανδομαροκινός κάνει το σωστό, σπάει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι που είναι ανενόχλητος ο Μουκουντί… Γενικά ήταν αυτό το σημείο του αγώνα που σημειώνω παραπάνω, όπου φαινόταν πως η ΑΕΚ ψάχνει και θα βρει το γκολ, όπως και έγινε. Δεν δικαιολογεί αυτό τη μέτρια εικόνα του πρώτου 20λεπτου ωστόσο λογικό γιατί ψάχνονταν οι “κιτρινόμαυροι” να το βρουν σε μια 11αδα με διαφορετικά πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά.

Να θυμίσουμε εδώ ξανά ότι ο Δικέφαλος έπαιζε δίχως τον Αραούχο, τον Σιμάνσκι στα χαφ, τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης… Πολλοί σημαντικοί και οι τρεις στο ρόλο τους στον κεντρικό άξονα από τα χαφ έως την κορυφή της επίθεσης! Αυτό σημαίνει ότι δικαιολογημένα για ένα χρονικό διάστημα η ΑΕΚ το έψαχνε στο γήπεδο. Ή τουλάχιστον αυτό μου έβγαλε εμένα η ομάδα μέσα από το γήπεδο όπως την παρακολουθούσα στο πρώτο κομμάτι του ματς που ίσως κάποιοι θα περίμεναν να μπει πιο δυνατά η Ένωση για να ψάξει το γκολ.

Με καλή ψυχολογική ένεση αυτό το διπλό και με εμφατικό τρόπο (και σκορ) η ΑΕΚ μπορεί να προετοιμάζεται για το ματς της Τετάρτης στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ένα ματς που θα είναι πολύ δύσκολο αλλά με ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες της Ένωσης μετά τα όσα έχουν συμβεί αλλά και επειδή (και κυρίως) για να μπορεί να βλέπει την πρώτη θέση. Η πρώτη υποχρέωση στη διαβολοβδομάδα βγήκε με τον καλύτερο τρόπο για τους “κιτρινόμαυρους”, απομένουν δύο ματς (και αυτό με τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια) που να θυμίσουμε ότι αν τα κερδίσει η ΑΕΚ θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση!

Υγ: Με τέτοιο κόσμο: πως να χάσεις… Η ΑΕΚ κατάλαβε ότι έπαιζε σε έναν τόπο που έχει πολύ λαό, την αγαπάει παράφορα και τη στηρίζει πάντα όταν αυτή έρχεται εδώ. Από το Σάββατο που έφτασε στην Κρήτη και το Ηράκλειο όπου ήταν υποδέχθηκαν περισσότεροι από 500 φίλοι της το κατάλαβαν όλοι στην αποστολή. Στο γήπεδο δε είχε περισσότερους για να γιορτάσουν το διπλό. Η ομάδα δεν τους χάλασε το χατήρι και τους πρόσφερε μια παράσταση με νίκη και τρία γκολ παρακαλώ… Το άξιζαν όμως και με το παραπάνω!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό