20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ Λάρνακας – Οθέλλος Αθηαίνου 4-2: Οι παίκτες του Σιμόν «κλείνουν εισιτήριο» για την επόμενη φάση ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Άνετη νίκη και πρόκριση για την ΑΕΚ Λάρνακας, που επικράτησε με 4-2 επί του Οθέλλου (17/1), στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Οι παίκτες του Σακκά δεν τα παράτησαν ούτε στα τελευταία λεπτά, αλλά η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ.

Δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά

Από τα πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ φαινόταν να έχει μπει πιο αποφασιστικά στο ματς, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν, πήραν ένα αρκετά γρήγορο προβάδισμα με τον Τόνγκια να ανοίγει το σκορ. Ο ίδιος πήρε την μπάλα στο πλάι της περιοχής ύστερα από πάσα του Φραν Σολ και την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ για το 1-0.

Πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, ύστερα από άψογη συνεργασία των Σολ και Γκαρθία. Ο Ισπανός έκανε την κεφαλιά και βρήκε τον συμπαίκτη του, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23′ οι παίκτες του Σιμόν είχαν ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά ο Πίριτς ήταν εκεί και απέκρουσε το σουτ του Ντούρις. Ο Οθέλλος δεν μπορούσε να περάσει τη μεσαία γραμμή, ενώ συγχρόνως, η ΑΕΚ Λάρνακας αμυνόταν υποδειγματικά.

Ακόμη δύο φορές ανησύχησε ο Παναγιώτου στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα στο 40′, όταν ο Γκιούρτσο προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει και ύστερα στο 43′ όταν ο ίδιος παίκτης έκανε και πάλι ένα σουτ προς την εστία.

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το ποσοστό κατοχής να βρίσκεται στο 76% για την ΑΕΚ.

Ο Οθέλλος δεν «κατέθετε τα όπλα»

Οι γηπεδούχοι «άνοιξαν» ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο σκορ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 48′ ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Ο Οθέλλος αυτή τη φορά απάντησε άμεσα και μείωσε στο 52′. Ο Τόμοβιτς έστρωσε στον Ανάνγκ και εκείνος σούταρε προς την εστία του Πίριτς, κάνοντας το 3-1.

Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων έληξαν νωρίς, καθώς η ΑΕΚ έφτασε στο 4-1 μετά τη συμπλήρωση του 57ου λεπτού. Ο Σάντος έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ εκτελώντας με κεφαλιά, ωστόσο το γκολ ελέγχθηκε καθώς υπήρξε υπόνοια για χέρι από τον Τρισκόφσκι.

Ο VAR δεν διαπίστωσε παράβαση και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο σύλλογος του Αθηαίνου δεν «κατέθετε τα όπλα», παρά το ότι από το πρώτο ημίχρονο βρέθηκε σε πολύ μειονεκτική θέση. Στο 70′ μείωσε σε 4-2 με τον Ντούρις να περνάει άνετα τον Πίριτς και να σκοράρει σε κενή εστία.

Στα τελευταία λεπτά, οι ρόλοι είχαν αρχίσει να αντιστρέφονται με τον Οθέλλο να έχει το πάνω χέρι και την ΑΕΚ να αδυνατεί να διατηρήσει την κατοχή. Ο Ραν Μπεν Σιμόν ήταν προβληματισμένος από τους παίκτες του και τους ζητούσε να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να φτάσουν στο 4-3.

Παρά την ανεβασμένη απόδοση των φιλοξενούμενων, η ανατροπή δεν έφτασε ποτέ και η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Coca-Cola.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ Λάρνακας (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Σάντσες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία (46′ Ντιουνκού), Πονς, Ντίμερς (60′ Μάμας), Φαράζ (51′ Σάντος), Γκιούρτσο (79′ Καπτούμ), Τόνγκια, Σολ (51′ Τρισκόφσκι).

Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Παναγιώτου, Σταμούλης (60′ Κατσιατής), Κόπας, Γιάνσεν, Ανάνγκ, Ναρντίνι (58′ Χατζηπασχάλης), Κυριάκου, Ράμος (46′ Χριστοδούλου), Ουεσλάτι, Μπραμπίγια (46′ Πιχ), Ντούρις (71′ Σανγκαρέ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό